22.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Üniversite Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı açtı. Türkiye’deki ilk işbirliğini gerçekleştiren Le Cordon Bleu’nün Başkanı Andrê Cointreau ve Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, bu işbirliğinin aynı zamanda Fransız Mutfağını yerel düzeyde Türk Mutfağını da uluslararası düzeyde tanıtmayı hedeflediğini de belirtti.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı öğrencileri, 4 yıllık eğitimin sonunda Özyeğin Üniversitesi diploması ve Le Cordon Bleu sertifikası alarak mezun olacak. Söz konusu programa bu yıl Özel Yetenek Sınavıyla 60 kişi alınacak. ÖSYM sınavından yeterli puanı alıp sözlü ve yazılı mülakatları geçerek programa kabul edilen öğrenciler, 4 yıl boyunca Le Cordon Bleu tarafından verilen mutfak derslerini başarıyla tamamladıklarında Özyeğin Üniversitesi Diploması ile birlikte Le Cordon Bleu Sertifikası’nı da almaya hak kazanacak.