EkonomiSuluboyada ‘TEHLİKELİ’ kimyasal çıktı

Suluboyada ‘TEHLİKELİ’ kimyasal çıktı

26.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa  Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sürüyor.

Suluboyada ‘TEHLİKELİ’  kimyasal çıktı

Timon Toplu Tüketim Sanayi’nin ‘Color 12 suluboya’ ürünü de bunlar arasında. Firma, 2014 yılında Çin’den ithal ettiği ürünü testlerden geçirdi ve Türkiye’de satışa çıkardı. Ancak bir süre sonra yapılan testlerde üründeki bir madde oranının yüzde 1 olması gerekirken 3 olduğu belirlendi ve tehlikeli kimyasal madde içerdiği tespit edildi.

‘Ürünleri getirin’

Timon Top. Tük. San. İdari İşler Sorumlusu Nuri Özpolat, ürünün stoklarında bulunmadığını ve tamamen satıldığını belirterek, “Test sonucunda son kullanıcılardan elinde bu ürünü bulunduranların getirmesi için ilan verdik. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından güvensiz olduğu tespit edilen bu ürünlerin piyasaya arzı yasaklandı. Bu ürünü ellerinde bulunan tüketicilerin bize getirmesini bekliyoruz” dedi.

Özpolat, pek çok alanda ithalat yaptıklarını ve ürünleri ithal etmeden önce ilk olarak teste gönderdiklerini ve onay alanları ithal ettiklerini zaten aksi takdirde gümrükten geçirilmediğini anımsattı. Özpolat, Color 12’de de aynı prosedürü uyguladıklarını ancak nasıl böyle bir sorunun oluştuğunu algılayamadıklarını söyledi. Daha önce testten geçirdikleri suluboya Gümrük Bakanlığını yaptığı denetimlerde ise testi geçemedi. Nuri Özpolat, bugün Color 12’nin başka bir versiyonunu Türkiye’ye getirdiklerini onun testlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını da aktardı.

KEŞFETYENİ
İki ünlü sevgiliden aşk dolu poz! Yeni saçları olay oldu
İki ünlü sevgiliden aşk dolu poz! Yeni saçları olay oldu

Cadde | 07.06.2025 - 08:44

Son dönemin en popüler oyuncularından Kubilay Aka, imaj değişikliğine gitti. Saçlarını pembeye boyayan Aka, sevgilisi Hafsanur Sancaktutan ile dudak dudağa bir fotoğrafını da sosyal medyada paylaştı.

Yazarlar