Ekonomi ‘Togg AB’deki tüm testleri geçti’

‘Togg AB’deki tüm testleri geçti’

06.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Togg, Avrupa Birliği (AB) mevzuatıyla uyumlu tüm testlerden başarıyla geçti. Hatta elektrikli araçların en önemli testi olan, ‘Elektrikli Araç Güvenlik Testi’nden tek seferde geçti. Öyle ki Türkiye’de ilk defa bir binek otomobil, ‘Araç Tip Onay Belgesi’ almaya hak kazandı” dedi.

‘Togg AB’deki tüm testleri geçti’

Varank, Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi’nin açılışına katıldı. Araca 177 bin ön sipariş geldiğini belirten Varank, Togg’un teslim sürecine ilişkin ise şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“İşte 2 gün önce, Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Erdoğan’ın 2019 yılında daha işin başında verdikleri ilk sipariş olan Anadolu kırmızısı Togg T10X’i teslim ettik. Dün de 2’nci Togg’u, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e ulaştırdık. İnşallah bundan sonra Togg’un vatandaşlarımıza teslimi peyderpey devam edecek. İnşallah Togg’u, yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydumuz İmece’nin uzaya fırlatılması, E5000 yerli ve milli elektrikli lokomotifin ilk hareketi, yerli ve milli ilk jet uçağımız olan Hürjet’in ilk uçuşu ve daha nice yeni atılımlarla taçlandıracağız.”