Ekonomi TOGG düşük bakım maliyeti ve dayanıklılığı ile öne çıkıyor! Rakiplerinden daha avantajlı

TOGG düşük bakım maliyeti ve dayanıklılığı ile öne çıkıyor! Rakiplerinden daha avantajlı

31.10.2022 - 12:27 | Son Güncellenme:

Gemlik fabrikasının açılışının gerçekleşmesinin ardından milyonlarca kişi TOGG ile ilgili özellikleri merak ediyor. Peki TOGG, içten yanmalı araçlara göre daha mı dayanıklı? Periyodik bakım maliyetleri nasıl? Araç içinde yer alan kamera ne işe yarıyor? İşte tüm merak edilenler haberin detayında...

TOGG düşük bakım maliyeti ve dayanıklılığı ile öne çıkıyor Rakiplerinden daha avantajlı

Onur Topkan - milliyet.com.tr 29 Ekim’de Cumhuriyetin 99.’uncu yıl dönümünde Türkiye’nin Otomobil Girişimi Grubu’nun (TOGG) Bursa Gemlik’teki fabrikasının açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. İlk otomobil seri üretim bandından inerken, mart ayına kadar burada üretilecek olan araçlar teste gidecek.   

Haberin Devamı

Çeşitli testleri geçmesinin ardından TOGG 2023 yılının mart ayında satışa sunulacak. İlk etapta şubat ayında ön talep toplanacak. TOGG’un satışı bayi üzerinden değil direkt olarak temas noktaları üzerinden gerçekleşecek. 

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, TOGG'un içten yanmalı araçlara göre servis ihtiyacının daha az olduğunu söyledi. Peki TOGG servis bakım konusunda içten yanmalı araçlara göre daha mı dayanıklı? Öte yandan TOGG içerisinde bulunan kamera detayı dikkat çekmişti. Merak edilen kamera özelliği ne işe yarıyor? Konuyla ilgili merak edilenleri İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Milliyet.com.tr’ye değerlendirdi. Ertemel şu ifadeleri kullandı: 

İKİ ÖNEMLİ ÖZELLİK: DAHA DÜŞÜK MALİYET VE DAYANIKLILIK!

Haberin Devamı

“İçten yanmalı motora sahip araçlar akaryakıtı harekete çevirmek için çok karmaşık çalışma sistemine sahipler. Diğer yandan yağ ve filtreler gibi kısa zaman zarfında yenilenmesi gereken parçalardan oluşuyorlar ve arızalanma riskleri daha yüksek. Tüm bunlara karşılık elektrikli otomobiller direkt bataryadan güç alıp hareketi sağladığı için çok daha basit motor sistemine sahipler. Bu sebeplerle Elektrikli olan TOGG’un daha düşük bakım maliyetli ve daha dayanıklı olmasını sağlıyor. 

ŞARJ İSTASYONLARINDA RANDEVU SİSTEMİ Mİ OLACAK? 

TOGG haricinde bazı farklı özel girişimler tarafından şarj istasyonları belirli noktalara konulmaya başlanmış olmasına rağmen şarj üniteleri henüz olması gerektiği sayıda değil. Bu sebeple randevu sistemi özellikle şehirlerarası yolculuklarda yeterli sayıya ulaşana kadar yaşanabilecek olumsuzlukları önleyecek mantıklı bir uygulama olacaktır.  

TOGG düşük bakım maliyeti ve dayanıklılığı ile öne çıkıyor Rakiplerinden daha avantajlı

MERAK EDİLEN KAMERA ÖZELLİĞİ! 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda banttan indiği ilk gün öncesi en çok merak edilen özelliklerinden biriydi torpido üzerinde bulunan şoför odaklı kamera. Kamera ve beraberinde bulunan sensörler verileri toplayarak sürüş güvenliği açısından sürüş güvenliğine destek olarak tasarlanmış. Aynı zamanda yorgunluk anlayıcı ve önleyici olarak da işlev görüyor. 

SİZCE TOGG’UN EN DİKKAT ÇEKEN ÖZELLİĞİ NEDİR? 

Haberin Devamı

Hızlı şarj özelliği ve menzili. Uzun menzil ve daha hızlı şarj teknolojisi elektrikli araçlarda belirleyici özellikler olacaktır. Bu açıdan TOGG rakiplerine göre avantajlı bir konumda. Bir diğer dikkat çeken özelliği ise sahip olduğumuz akıllı cihazlara bağlanabiliyor olması. Örneğin henüz yolda iken evimizde ki fırın ya da klimayı çalıştırabileceğiz. Otomobil verilerinin yanı sıra donanım olarak ta geleceğin teknolojisine ayak uyduracak bir otomobil TOGG.”