Ekonomi Yerli fintek şirketi Dgpays Avrupa’dan yatırım aldı

Yerli fintek şirketi Dgpays Avrupa’dan yatırım aldı

28.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fintek şirketi Dgpays, ikinci yatırım turunu tamamlayarak Avrupa’dan önemli bir yatırım aldı.

Yerli fintek şirketi Dgpays Avrupa’dan yatırım aldı

Avrupa’nın en büyük fintek fonlarından Truffle Capital ve dünyanın en büyük ödeme hizmetleri şirketinin stratejik yatırımları, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD’nin yeniden yatırımı ile Dgpays iki yıldan az sürede şirket değerini iki katından fazlasına çıkarıp 600 milyon doların üzerine taşıdı. Bu iş birliği Dgpays kurucusu ve CEO’su Serkan Ömerbeyoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner’in katılımıyla Türkiye’nin Londra Büyükelçiliğinde düzenlenen törenle kamuoyu ile paylaşıldı.

Haberin Devamı

‘Ülkeye ilgi arttı’

Yatırıma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dgpays CEO’su Serkan Ömerbeyoğlu, “Türkiye ve yurt dışında güçlü büyümemizi sürdürerek fintek sektöründe globalde kritik bir oyuncu olma hedefimizle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu da Türkiye’nin büyüyen ekonomisine ve stratejik konumuna vurgu yaparak, “Dgpays’in aldığı bu uluslararası yatırım, ülkemizin potansiyeline olan inancı ve ülkemize yönelik artan yatırımcı ilgisini göstermektedir” ifadelerini kullandı. Dgpays’e ikinci yatırımını gerçekleştiren EBRD’nin Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner de, “Türkiye finansal teknolojiler sektöründe dünya çapında rekabet edebilecek güce sahip, inovatif şirketleri bulunan önemli bir ülke” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yurt dışında da büyüyor

2017 yılında kurulan Dgpays, bugün 600 kişiyi aşan BT / Ar-Ge ekipleri tarafından Türkiye’de geliştirilen ürün ve hizmetleri ile finans ve finans dışı sektörlerden 50’yi aşkın kuruma teknoloji sağlıyor. Dgpays, 2022 yılında yurt dışında da faaliyetlerini başlattı. Şirket ilk yatırım turunu da 2021 yılının sonunda tamamlamıştı. Dgpays, yurt dışı operasyonlarını da büyüterek global arenada güçlü bir oyuncu olmayı hedefliyor.