Gayrimenkul Haberleri İş Yerini Kolayca Satmak İçin Öneriler

İş Yerini Kolayca Satmak İçin Öneriler

Son Güncellenme:

.

İş Yerini Kolayca Satmak İçin Öneriler

Yatırım ve kâr etme amaçlı satın aldığınız veya hali hazırda kullanmakta olduğunuz iş yerinizi satma kararı mı aldınız? Önemli bir konu olan taşınmazların satışı işleminde sorun yaşamamak ve en kısa sürede beklediğiniz sonuca ulaşabilmek için bazı hususlara dikkat etmelisiniz. İş yerinizi satışa çıkarmadan önce küçük bir araştırma yapabilir ve bu işe yazımızı okuyarak başlayabilirsiniz. İş yerinizi satışa çıkarırken aklınızda bulundurmanız gereken ilk şey, alıcı kişinin de bu taşınmaz üzerinde bir kâr veya yarar sağlama beklentisi olduğudur. Gayrimenkul yatırımı belli oranda bir risk içerdiğinden, alıcıların akıllarında da pek çok soru işareti yer alır. İş yeri satmak istiyorsanız, satın almaya niyetli kişilerin zihnindeki soru işaretlerini net bir şekilde giderebilmeniz gerekir. Alıcıya verdiğiniz güven doğrultusunda satışınızın gerçekleşme olasılığı da artar.

Haberin Devamı

İş yerinizin kârlı bir yatırım olduğunu ön plana çıkarın

İş Yerini Kolayca Satmak İçin Öneriler

Her alıcı, satın almayı düşündüğü gayrimenkul üzerinde ne kadar kâr elde edebileceğini, hangi işleri yapabileceğini, yapmayı düşündüğü iş için ne kadar uygun olduğunu saptamak ister. İş yeriniz için satış ilanı vermeyi düşünüyorsanız, tüm iyi özelliklerini net bir şekilde vurgulamanız gerekir. 'İş yerinizin getirebileceği olası riskler nelerdir, bu riskleri en aza indirgemek için neler yapılabilir, iş yerinizin kâr getiri oranı nedir?' gibi soruların cevaplarını belirleyerek, alıcı kişiler ile irtibatınız esnasında net bir şekilde vurgulamanız gerekir.

Gayrimenkulünüz iş yeri olarak projelendirilmiş mi?

İş Yerini Kolayca Satmak İçin Öneriler

Satmayı düşündüğünüz gayrimenkul, iş yeri olarak projelendirilmiş bir dükkan ya da mağaza mı yoksa sonradan dükkana çevrilmiş olan bir konut projesi mi? Temelinden iş yeri olarak projelendirilmiş ve iskânlı oluşu, satış işleminizi kolaylaştıran bir unsur olarak karşınıza çıkar. Eğer iş yerinizin kat mülkiyetli tapusu varsa, bu tapu dükkanın projeye uygun yapıldığını gösterir ve değerini artırır. Hem sizin kârlı bir satış yapmanızı hem de alıcının satın alma kararını olumlu etkiler. İş yerinizi satarken, projelendirmesi ve kat mülkiyeti tapusu hakkında yapacağınız bilgilendirme size artı puan kazandırır.

Haberin Devamı

İş yerinizin bakıma ihtiyacı var mı?

İş Yerini Kolayca Satmak İçin Öneriler

Bir dükkan, mağaza veya ofis sahibi iseniz, iş yerinizi satılığa çıkarmadan önce bir gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Maddi durumunuz dahilinde küçük bir bakım onarım işlemi ve ufak tadilatlar ile elden geçirdiğiniz bir iş yeri, alıcıların gözünde daha cazip bir konum edinir. Alıcı taraf mekanı görmek istediğinde, düzgün ve bakımlı bir manzara, olumlu düşüncelerini artırarak satın alma kararına bir adım daha yaklaşmalarını sağlayabilir. Satın alma sonrasında dükkanı için ekstra bir masraf yapmak zorunda kalmayacağı düşüncesi, alıcının kararını olumlu etkileyen bir unsur olabilir.

İş yeri satmak için borç durumunu gözden geçirin

İş Yerini Kolayca Satmak İçin Öneriler

Satın alacağı gayrimenkulün borçsuz olarak kendisine teslim edilmesini kim istemez ki? İş yerinizi satışa çıkarmadan önce vergi, aidat, doğal gaz, su, elektrik gibi geçmişe dönük borçlarını ödemeye özen gösterirseniz, alıcılar açısından pek hoş karşılanmayan ve satış işleminizi olumsuz etkileyebilecek olan bu pürüzden kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Telefonlarınızı açık, ilanlarınızı güncel ve anlaşılır tutun

İş Yerini Kolayca Satmak İçin Öneriler

İş yeri satmak için en hızlı sonuç veren yolları arıyorsanız, ilanlarınızı gözden geçirmelisiniz. Net fotoğrafları bulunan, anlaşılır ilanlar hazırlayın ve olabildiğinde fazla mecrada yayımlamaya çalışın. Satılık iş yerinizi alıcılara duyurmak için milliyetemlak.com sayfasına üye olarak ücretsiz ilan verebilir, çeşitli siteler, sosyal medya reklamları ve paylaşımları, tanıtım videoları kullanabilirsiniz. Bilgi almak için arayacak olan alıcı adaylarını kaçırmamak için telefonlarınızı her zaman açık tutmalı ve görüşmelerinizi gerçekleştirmeye özen göstermelisiniz.