02.02.2017 - 11:25 | Son Güncellenme:
Kamboçya'da oldukça fazla tüketilen tarantula kızartmasının fiyatı yaklaşık 1 Dolar. Siem Reap'ta bulunan bir aşçılık okulu turistlere tarantula kızartmasının inceliklerini öğretiyor.
Kızartma işlemi öncesi tarantula şeker, tuz, mevsim baharatları, gübre ve su ile hazırlanan süt benzeri bir karışımda bekletiliyor.
Bekletme işlemi sonrası tarantula derin tavada önceden kızartılmış yağa atılıyor ve yalnızca 45 saniye süre ile kızartılıyor.
45 saniye sonra yemeye hazır hale gelen tarantulanın en lezzetli kısmının gövdesi olduğu söyleniyor.
Aşçılık okulunda ayrıca ipekböceği ve çekirge kızartma dersleri de bulunuyor.
Okulun eğitmenleri kızarmış böceklerin enfes bir tada sahip olduğunu ve soğuk bira ve pirinç şarabının yanında aperatif olarak tüketilebileceğini belirtiyor.
Fotoğrafta görülen yer turistlere böcek kızartma eğitimi verilen bir derslik alanı.
Okul eğitmenlerinden Ouch Ratana bazı günler düzinelerce tarantula kızartması sattığını fakat tarantula kızartmasının pahalı olduğu için özel günlerde tüketilen bir gıda ürünü olduğunu ifade ediyor.
Fotoğraflar: Ronan O'Connell