19.12.2021 - 12:11 | Son Güncellenme:
Maş fasulyesi, Asya kıtasında ve Hindistan’da yetişen bir baklagilmiş. Ülkemizde de Güney Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgesinin bazı kısımlarında yetişirmiş.
Öncelikle yüksek protein içerdiğini söylemeliyiz. Bu yüzden et yemeyenler için oldukça önemli bir besinmiş.
Posa oranı yüksek olduğu için bağırsak sistemini güzelce çalıştırırmış.
Vitamin ve mineraller açısından çok zenginmiş bu yüzden de tek başına bir öğün sayılabilirmiş.
Kolesterolü düzenleme özelliğine sahipmiş.
Az yağlı ve gluten içermeyen maş fasulyesi, diyet yapanların favorisiymiş.
Antioksidan açısından zengin olduğu için cilt, göz sağlığı için çok iyiymiş. Ayrıca kanserle mücadele önemli besinlerden biriymiş.