Sungur, Hisar A+'nın ardından Hisar O+'yı envantere koyuyoruz. SİPER'e kadar bir basamak daha olacak. Son zamanlarda iyice ortaya çıktı ki uzun menzil, drone, İHA gibi şeyler de oldukça önem kazandı.
Onlara karşı da iyi bir hava savunması olması gerekiyor. Bu da Sungur, Hisar A+, Hisar O+ gibi projelerimizin önemini ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.
F-35 sürecinde çok kanallı olarak siyasi, lobi, hukuk ayağı gibi unsurları değerlendiren bir yol haritası üzerinde çalışıldığını söyleyen Demir, "Bu olaydan etkilenenler arasında ABD'li şirketler de var. Etkilerin kendileri tarafından karşı tarafa iletilmesi gibi çok ayaklı gidiş var" diye konuştu.
ABD'nin motor ambargosu nedeniyle problem yaşanan ATAK helikopterlerinin Filipinlere ihracatıyla ilgili sorunların çözüldüğünü bildiren Demir, "Pakistan ihracatı için de süreç devam ediyor, orada NATO zirvesinin de etkisiyle olumlu adım olabilir, şu an negatif bir cevap yok" ifadesini kullandı.
ADF'nin savunma sanayi işbirliklerine olumlu katkı sunduğunu dile getiren Demir, Ukraynalı uçak firması Antonov ile ortak kargo uçağı üretim sürecinde kazan-kazan anlayışıyla işbirliği olabileceğini ifade etti. Demir, "Bizim onlara, onların bize katabileceği şeyler var. Tarafların kendilerine düşen yükü üstlenmesi gerekiyor. Doğru modelin oluşturulmasına çalışıyoruz" dedi. Afrika ile savunma sanayi işbirliklerinin giderek arttığını vurgulayan Demir, şunları kaydetti:
"'Afrika'ya ürün satacağız ve para kazanacağız' diye yaklaşırsak bu ilişki çalışmaz. Biz hiçbir yere öyle yaklaşmıyoruz. Bu diplomasinin bir parçası, uluslararası ilişkilerin bir parçası varsa yardım programının bir parçası, insan yetiştirmenin bir parçası. 'Aldınız aldınız almadınız kusura bakmayın' demek doğru bir yöntem değil."