Gündem 111 yıl sonra büyük tutulma! Dünya gündemini sarsacak

111 yıl sonra büyük tutulma! Dünya gündemini sarsacak

19.04.2023 - 10:10 | Son Güncellenme:

En son 111 yıl önce gerçekleşen ‘Halkalı Güneş tutulması’ için sayılı saatler kaldı. Çok nadir görülen Hibrit tutulma 2023'ün ilk güneş tutulması olup bazı burçlarda önemli değişiklikler görecekler. Peki, bu tutulma deprem gibi doğal afetleri tetikler mi? Türkiye ve dünyayı neler bekliyor? Türkiye’den izlenebilecek mi? En riskli ülkeler arasında Türkiye var mı? Ünlü astrolog Duygu Sevinç Sevin tutulmaya dair merak edilenleri cevapladı. İşte halkalı hibrit tutulmaya ilişkin tüm detaylar…

111 yıl sonra büyük tutulma Dünya gündemini sarsacak

Melek AYDIN- milliyet.com.tr / Tarihte koç burcunda olan hibrit tutulmalara baktığımız zaman 1912’de Avrupa’da gerçekleşen tutulmanın ardından 1.Dünya savaşının başladığını görürüz. Türkiye, tam 111 yıl sonra yeniden gerçekleşecek olan tutulmaya, kısmi olarak tanıklık edecek. 20 Nisan sabahı saat 07.12’de gözlemlenebilecek.

Haberin Devamı

6 ÜLKE RİSK ALTINDA

Astrolog Duygu Sevinç Sevin, 6 ülkeye dikkat çekerek, “Tarih ve astroloji de tekerrürden ibarettir. Bu tutulma maalesef dünya gündemini sarsacak hem siber hem sıcak savaşlara gebe. Rusya-Ukrayna krizleri büyürken NATO’nun ilerleyen dönemlerde Ukrayna’ya destek vereceğini görebiliriz. Tutulmanın etkisi 5 ay ile 5 yıla yayılan bir sürede devam edebilir. Tayland, Amerika, Almanya, Polonya, İsrail, Filistin risk altında olan ülkeler” dedi.

Sevin, “Koç askeri hareketleri de simgelerken tutulma haritasındaki güney ay düğümü otorite figürlerinden kayıpların da olabileceğini gösterir” diyerek “Bu dönemde suikast girişimlerini de görebiliriz. Terör, patlamalar, yangınlar ve salgın hastalıklar da bu tutulmanın konuları arasında”  ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

DOĞAL AFETLERE DİKKAT

Tutulmanın etkilerini hissedecek ülkelerden bahseden Sevin, “Endonezya, Avustralya, Malezya, Filipinler, Yeni Zelenda ve Pasifik Okyanusu yoğun etki altında bu bölgelerde doğal afetler duyabiliriz. Aynı zamanda Batı Anadolu da riskli bölgeler diyebiliriz” dedi.

Tutulma 29 derecede krizli ve Alrisha sabit yıldızlı. Bir olmayı biz olmayı birlikte hareket etmeyi olaylara geniş açıdan bakmayı öğretir bu yıldız bize. Jüpiter’in eşlik ettiği ve plütonik de bir tutulma aynı zamanda. Bu da şu demek oluyor ki olaylar büyüyebilir bireysel anlamda ne düşünürsek onu büyüteceğimiz neye odaklanırsak onu çoğaltabileceğimiz ve hayatımızda köklü değişikliklerin olacağını anlatır bize.

“Merkür Retro’yla el ele bir tutulma olduğu için tamamlanma yaşayacağımız konular geçmişten gelen yüzleşmemiz gereken konuları da içinde barındırır”

Bireysel anlamda burçlara olan etkileri: (Önce yükselen burcunuzu sonra güneş burcunuzu okuyun lütfen)

Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak’lar uyanışa ve kendini yeniden tanımaya hazır ol

Boğa, Akrep küllerinden yeniden doğuyorsun

İkizler, Yay, Balık ve Başaklar yenilikleri deneyimlemeye hazır mısın?

Aslan ve Kova’lar düzenim altüst olur diye üzülme ne biliyorsun altının üstünden daha iyi olmadığını?

KOÇ: Koçlar bu dönem özellikle ev evlilik tadilat ya da ev değişikliği ile ilgili yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Finansal olarak dikkat etmeniz gereken bir dönem mayıs ortasına kadar teknolojik cihaz almamanızı tavsiye ederim bunun haricinde nakit para akışınızı korumanız fazla harcama yapmamanız da sizin için iyi olacaktır. Evlilikle ilgili yeni kararlar alabilirsiniz bekar koçlar için geri dönen eski sevgililer olabilir kendi değerinizi bilmeniz ve yükseltmenizi tavsiye ederim. İlişki için mayısa kadar karar vermeyin. Yüz bölgesi rahatsızlıkları migren gibi yoğun baş ağrıları olabilir.

Haberin Devamı

BOĞA: Alerjik semptomlar ve sinir sistemine bağlı rahatsızlıklar olabilir. Merkür Retro’nun başrolü sizsiniz. Maddi alacaklarınızı bu ay alabilirsiniz yatırımlar için mayıs ortasını beklemekte fayda var. Kariyer hayatınızda yükselişe geçebilirsiniz. Aşk hayatınızda kendi değerlerinizi ön planda tutacağınız bir dönem. Ayrılıklar bitişler olabilir nafaka tazminat ve miras konuları ön plana çıkabilir. İlişkisi olmayanların yeni bir ilişkiye başlayacağı bir dönem aynı zamanda.

İKİZLER: Sosyal çevrenizde köklü değişiklikler yapabilirsiniz. Yeni bir aşk kapıda sizin için. Yeni gireceğiniz bir ortam bir davette yeni biriyle tanışabilirsiniz. Çocuk sahibi olan ikizler burçları için yeni bir karar çocuklarla ilgili yeni bir başlangıç söz konusu olabilir. Soğuk algınlığı ve bronşit gibi rahatsızlıkların tetiklenmemesi için dikkatli olmalısınız.

Haberin Devamı

YENGEÇ: Bağışıklığınıza dikkat edin. Güçlü olmanız ve kariyerinize odaklanmanız gereken bir dönem. Hamile olduğunu öğrenen yengeç burçları olabilir aynı zamanda yengeçler için de yeni bir aşk kapıda diyebilirim. Karşınıza çıkan insan için acele etmemeli doğru kararı vermek için mayıs sonunu beklemelisiniz. Sosyal çevrenizden uzak inziva döneminde olacağınızı söyleyebilirim. Az insan çok huzur diyebilirsiniz.

ASLAN: Kadın figürlerin gizli düşmanlıklarına dikkat etmelisiniz. İletişim krizleri yaşayabilirsiniz. Mail masaj telefon trafiğinde dikkatli olmalısınız. Yeni iş teklifi alabilirsiniz. Danışmanlık yurt dışı bağlantılı işler inşaatla ilgili işler gündemde olabilir. Kardeşlerinizle ilgili konular gündeme gelebilir. Yurt dışı seyahat planı yapabilirsiniz. Kalp sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

BAŞAK: Başaklar evlilik ya da ciddi ilişki kararı alabilirsiniz. Uzun zamandır maddi manevi yoruldunuz bu tutulmayla birlikte rahatlıyorsunuz. Yeni bir ortaklık girişiminde bulunabilirsiniz. Mayıs sonuna kadar sözleşme imzalamayın. Eskiden gelen iş görüşmeleri askıda kalan işlerle ilgili haber almanız söz konusu olabilir. Miras konuları mahkeme konuları gündeme gelebilir. Alacaklarınızı tahsil edebilirsiniz. Ev değişikliği yapabilirsiniz. Taşınma olabilir. Sindirim sistemi problemlerine dikkat edin lütfen.

Haberin Devamı

TERAZİ: Evlilik düşüncesiyle yeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz. İmaj değişikliği yapabilirsiniz. Kendinizi tamamen değişmiş hissediyor olabilirsiniz. Bu kişiliğinize yansımış olacak ki tarzınızı yaşayışınızı bile değiştirmek isteyebilirsiniz. Bundan sonrası daha huzurlu olacak sizin için. En azından yeni bir başlangıç için kendinizi daha cesur hissedebilirsiniz. Bu güç kariyer hayatınıza da yansıyacak. Yeni bir ortaklık ya da yeni bir proje teklifi almanız mümkün. Sırt ve böbrek ağrılarına dikkat edin lütfen.

AKREP: İş hayatınızda radikal kararlar alıyorsunuz. Ekip değişikliği lokasyon değişikliği olabilir. Mide problemleri yaşayabilirsiniz. Hastane işleri olabilir. Ama bu tutulma size resmen anka kuşu gibi geliyor. Küllerinizden yeniden doğacaksınız korkmayın. Kendi kararlarınızı vereceğiniz radikal kararlar alabileceğiniz bir dönem. Küçük operasyonlar geçirebilirsiniz mayıs sonunu bekleme şansınız varsa daha iyi olur. Bekar akrepler için yeni bir ilişki başlayabilir. Evli olanlar akrepler için ufak tefek konuları büyütmemenizde fayda var.

YAY: Bu tutulma yaylara eros gibi geliyor. Midenizde kelebeklerin uçacağı bir döneme giriyorsunuz. Evli olan yaylar çocuk sahibi olmaya karar verebilir çocuklarıyla ilgili özellikle eğitim konularında düzenlerini değiştirecek kararlar alabilirler. Şeker karaciğer rahatsızlıklarına dikkat etmeniz gereken bir dönemdesiniz. Yeni arkadaşlıklar edinebilir yeni bir sosyal çevreye adım atabilirsiniz. Kariyer hayatınızla ilgili olarak hobilerinizi işe çevirme söz konusu olabilir. Sosyal çevrenizin desteğiyle iş teklifi alabilirsiniz.

OĞLAK: Deri kaşıntı egzama problemlerine karşı dikkatli olmalısınız. Zodyağın en yönetici ve disiplinli burcu bu dönem gayrimenkul sektörüyle ilgilenebilir ya da aile işi yapmaya karar verebilir ya da aile büyüklerinin yaptığı işler gibi bir iş yapmak için karar alabilir. Otorite figürleriyle ilgili zorluk ve iletişim problemi yaşamamaya özen göstermelisiniz. Devam eden kariyerinizde sorlu ve yoğun bir süreç bekliyor sizi. Sağlığınıza dikkat etmeli kontrollerinizi yaptırmalısınız. Ailenizle ilgili daha fazla sorumluluk almanız gereken bir dönem.

KOVA: Bu tutulma tam olarak iletişim krizleri, tartışmalardan ibaret olabilir sizin için. Sakin kalmaya en fazla özen göstermesi gereken burç sizsiniz. Mail mesaj gönderirken iki kere okuyun ve olayları kişiselleştirmeyin lütfen. Yeni iş görüşmeleri yapabilirsiniz. Yeni bir proje teklifi alabilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı işler ön planda olabilir. İlişkileriniz evliliğiniz aşk hayatınızla ilgili net olmanızda fayda var. İletişimde doğru adımlar atarsanız kazanan siz olursunuz. Araç alıp satabilirsiniz bunun için de haziranı beklemeniz daha iyi olacaktır. Trafik kazalarına karşı dikkatli olun.

BALIK: Finansal olarak kazançlı bir döneme giriyorsunuz. Bu kazancı yatırıma dönüştürmek için haziranı bekleyebilirsiniz. Miras ve mahkeme konularıyla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu dönemde duygusal açlığa dikkat etmeli çok yememeye özen göstermelisiniz. Ayrıca topuk ağrıları yaşayabilirsiniz. Lenf ve sinir sistemine karşı dikkatli olun lütfen. Balıklar ilişkiler ve aşk konusunda kendinizi değersiz hissediyor olabilirsiniz. Hemen toparlanın şans 2026’ya kadar sizden yana ve siz çok değerlisiniz.