Gündem 4A SGK borç sorgulama nasıl yapılıyor?

4A SGK borç sorgulama nasıl yapılıyor?

16.03.2016 - 10:26 | Son Güncellenme:

4A yani SSK borç sorgulama işlemlerinin yanında GSS ve BAĞKUR borç sorgulama işlemleri de online olarak yapılabilen işlemlerdendir.SGK borç sorgulamanın nereden ve nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

4A SGK borç sorgulama nasıl yapılıyor

Bugünlerde hayatımızı kolaylaştıran birçok yenilik ve birçok teknolojik gelişme imkanı vardır. Bu imkanların en başında ise internet bulunmaktadır. İnternet sayesinde öğrenmek istediğimiz bilgilere kolayca ulaşabilmekteyiz. İnternet üzerinden alışveriş yapabilmek, ödeme yapabilmek veya bunun gibi birçok işlem yapabilme imkanına sahibiz. Ancak bunlardan daha önemli olan büyük kolaylığı ise devlet dairesi işlemlerini de internet üzerinden yapabiliyor olmamızdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu yani SGK, internet uygulamalarına büyük önem verip vatandaşlarının kullanabileceği bir duruma getirmiştir. Bu yazımızda sizler için SGK, GSS yani Genel Sağlık Sigortası ve Bağ Kur kurumları için borç sorgulama işleminden detaylı olarak bahsetmiş bulunmaktayız.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu borç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet resmi internet sistemi ile yapılmaktadır. E-Devlet sistemi birçok uygulamasıyla hizmet veren resmi bir sorgulama sitesidir. Bu site üzerinden 22 tane işlem gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Ancak E-Devlet sistemi güvenliğiniz açısından bir problem oluşmasın diye şifreli olarak işlem gerçekleştirmektedir. Şifreniz olmadan E-Devlet resmi sitesinden borç sorgulama işleminizi veya herhangi bir işlemi yapabilmeniz mümkün değildir. Şifrenizi alabilmek için size yakın bir postaneye giderek şifre alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Şifre başvurusunda bulunduktan sonra nüfus cüzdanı bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekecektir. İşlem ücretini ödedikten sonra size özel olan E-Devlet şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz.

Şifrenizi aldıktan sonra E-Devlet sistemi üzerinde SGK borç sorgulama uygulama sekmesini açıp, T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile giriş yapmanız gerekecektir. Girişinizi yaptıktan sonra açılacak olan ekranda SGK borç bilgilerinizi görebilirsiniz.

GSS yani Genel Sağlık Sigortası, zorunlu bir sigorta olarak bilinmektedir, ve sorgulaması SGK borç sorgulamasında olduğu gibi oldukça kolaydır. GSS borç sorgulama işlemi de E-Devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet sistemi üzerinde GSS borç sorgulama uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra borç bilgilerinize ulaşabilmek için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazmanız gerekecektir. Bilgilerinizi yazıp girişinizi yaptıktan sonra açılacak ekran üzerinden GSS borç bilgilerinizi görebilirsiniz.

Bağ Kur borç sorgulama işlemi de E-Devlet sistemi üzerinden aynı şekilde yapılmaktadır. Ancak bu sorgulamayı yapabilmenizin iki farklı yolu vardır. SGK resmi internet sitesi üzerinden de Bağ Kur borç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Bağ Kur borç sorgulama işleminizi SGK sitesinden yapabilmek için E-Devlet sistemi üzerinden kimlik doğrulama işleminizi yaptıktan sonra yapabilmeniz mümkündür.

E-Devlet sistemi üzerinden Bağ Kur borç sorgulama işlemini yapabilmek için E-Devlet resmi internet sitesinin ilgili Bağ Kur borç sorgulama uygulaması sekmesine giderek giriş yapmanız gerekmektedir. Diğer iki işlemde olduğu gibi Bağ Kur borç sorgulama işlemini de sekme üzerinden giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ekran üzerindeki bölümlere yazdıktan sonra açılacak olan ekranda Bağ Kur borç bilgilerinizi görebilirsiniz.