25.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Hollywood’un en kötülerinin seçildiği ‘Ahududu Ödülleri’nde yılın en kötü filmi ödülünü Alacakaranlık serisinin son filmi ‘Şafak Vakti-Bölüm 2’ aldı.
Yedi dalda ödül alan filmin başrol kadın oyuncusu Kristen Stewart en kötü kadın oyuncu, Bill Condon ise en kötü yönetmen ödüllerini aldı.
11 dalda adaylığı vardı
11 dalda adaylığı olan film aynı zamanda en kötü film, en kötü yardımcı erkek oyuncu (Taylor Lautner), en kötü oyuncu çift (Taylor Lautner- Mackenzie Foy), en kötü kurgu ve en kötü seri dallarında da ödüle layık görüldü.
‘8 milyon kız 5 kere izledi’
Ahududu Ödülleri’nin kurucusu John Wilson Alacakaranlık serisinin gişede 829 milyon dolarlık başarı yakalayan son filmi ile ilgili, “Etkileyici. Ama benim teorim filmi izlemeye 40 milyon genç kızın gitmediği yönünde. Bence 8 milyon genç kız filmi 5’er kez izledi” dedi. ABD’li aktör Adam Sandler, ‘That’s my boy’ adlı filmdeki rolüyle en kötü erkek oyuncu oldu. En kötü senaryo ödülü de yine aynı filme verildi. Barbadoslu şarkıcı Rihanna ise ‘Battleship’ adlı filmdeki performansıyla en kötü yardımcı kadın oyuncu oldu.
Plastik heykelcik 4.9 dolar değerinde
Ahududu Ödülleri, her yıl Oscar Ödülleri açıklanmadan bir gün önce veriliyor. 1980 yılından bu yana dağıtılan ödüllere aday olan kişileri Golden Rasperry Vakfı belirliyor. Altın boya ile kaplı plastik ahududu heykelciği şeklindeki ödülün değeri ise 4 dolar 90 sent olarak biliniyor.