Gündem Bakan Koca duyurmuştu! Gazze'den tahliye edilen yaralılar Türkiye'de

Bakan Koca duyurmuştu! Gazze'den tahliye edilen yaralılar Türkiye'de

11.01.2024 - 19:09 | Son Güncellenme:

Bakan Koca, "Gazzeli 85 hasta ve yaralı bu akşam Mısır’dan Türkiye’ye getiriliyor. 106 kişilik refakatçi grubun eşlik ettiği hastalar, ülkemizde tedavi altına alınacak." ifadelerini kullanmıştı. Gazze’den tahliye edilen yaralı ve refakatçileri taşıyan uçaklar, Etimesgut Havaalanı'na indi.

Türkiye’nin Gazze’deki hasta ve yaralılara yönelik yardımları devam ediyor. Türkiye, Mısır ve İsrail koordinasyonda yürütülen İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sebebiyle tedavilerine devam edemeyen hasta ve yaralılara yönelik 7’nci tahliye de gerçekleştirildi. Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir A400M ve bir C-130 tipi nakliye uçağı, toplam 85 hasta ve yaralı ile beraberindeki 106 refakatçiyle Mısır’ın El-Ariş Havalimanından havalanıp, Ankara’daki Etimesgut Askeri Havalimanına teker koydu.

Haberin Devamı

Bakan Koca duyurmuştu Gazzeden tahliye edilen yaralılar Türkiyede

Gazze’den getirilen hasta ve yaralılar Sağlık Bakanlığı ekiplerinin ilk kontrollerinin ardından refakatçileriyle birlikte Bilkent Şehir Hastanesi, Etlik Şehir Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yenimahalle Eğitim ve Araştırma hastanelerine sevk edildi.

Bakan Koca duyurmuştu Gazzeden tahliye edilen yaralılar Türkiyede

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada, "Gerçekleştirilen 7. tahliye ile Gazzeli 85 hasta ve yaralı, 106 refakatçi ülkemize getirildi. Hastaların tedavisi Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, Ankara Etlik Şehir Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılacak. Bu insani sorumluluğu milletimiz adına yerine getireceğiz. Bu mübarek gecede hastalarımıza acil şifalar diliyoruz. Sağlık sistemi çöken Gazze için gayretimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı