Gündem Bütçeye ‘terör’ tartışmalı final

Bütçeye ‘terör’ tartışmalı final

26.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Meclis’te iki haftalık bütçe maratonu dün tamamlandı. 566 milletvekilinin katıldığı oylamada bütçe, 249 ret oyuna karşılık, 317 oyla kabul edildi.

Bütçeye ‘terör’ tartışmalı final

 

COŞKUN ERGÜL/MEHTAP GÖKDEMİR/AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/ANKARA-  Bütçe görüşmelerinin kapanışına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 12 askerin şehit düşmesinin ardından Meclis’te dört partinin desteğiyle hazırlanan bildiriye imza koymayan CHP ve DEM Parti’ye yönelik protestosu damga vurdu. Görüşmelerin son gününü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un rahatsızlığı nedeniyle AK Partili TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ yönetti. Bozdağ birleşimi açarken terörü, bölücü terör örgütünü ve destekçilerini lanetlediğini söyledi. Kürsüye ilk olarak gelen İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, şehitlere rahmet dilediği konuşmasında, “Yegâne istikametimiz; milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı umdelerimizi iktidara taşıyarak Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu o büyük Türk çağını başlatmaktır” dedi.

Haberin Devamı

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da, şehit babası Mehmet Aslan’ın, “oğlum şehit oldu, ne mutlu bana” paylaşımını hatırlatarak “Müslüman Türk milletinin inancı, asaleti, vatan ve millet sevgisi budur. Bu inanç bizde varken, Türk milletini bölmeye, vatanını parçalamaya hiçbir zilletin gücü yetmeyecektir. Bir ölürsek bin diriliriz, bir gidersek bin geliriz” diye konuştu.

İMRALI MESAJI

DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise “İktidarın ülkeyi sürüklediği karanlık girdabın en net örneklerinden biri, tecrittir. Tecrit, bu ülkenin yarasıdır, bu yaranın tedavisi de İmralı kapılarının açılmasıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçenin tümü üzerindeki son konuşmalarda, “PKK, DEAŞ, FETÖ ve diğer tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Acımız çok büyük ancak kararlılığımız acımızdan da daha büyük. Irak ve Suriye kuzeyindeki terör yuvalarına yapılan operasyonlarla çok sayıda hedef vuruldu, ilk belirlemelere göre 30 terörist etkisiz hale getirilerek şehitlerimizin kanı yerde bırakılmadı” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli’den protesto

MHP lideri Bahçeli, DEM Parti temsilciisi kürsüye çıktığında milletvekilleriyle Genel Kurul’dan ayrıldı. Bahçeli, gazetecilerin sorusuna, “CHP’yi de takip etmeyeceğim, AYM’nin yapması gerekeni yapıyorum.” yanıtını verdi. CHP ve DEM Partililerin konuşmasından sonra Bahçeli yeniden salona döndü.

‘Canı sağ olsun’

CHP lideri Özel ise “Sayın Bahçeli’nin canı sağ olsun. Geçen konuşmamızı dinleyip, övgülerini ifade etmişti. Bugün ben de onlarınkonuşmasını dinleyemedim. Tahmin ediyorum, ona yönelik bir yaklaşım da olabilir” dedi.