Gündem Çarşamba Çayı’nda şaka ölümle bitti

Çarşamba Çayı’nda şaka ölümle bitti

24.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya’nın Çumra ilçesinde arkadaşlarıyla arkadaşlarıyla şakalaşırken dengesini kaybedip Çarşamba Çayı’na düşen Oktay Tilaver (12)’in cesedi 13 saat sonra bulundu

Çarşamba Çayı’nda şaka ölümle bitti

Şehit Koçak İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Tilaver, ağabeyi Turgay Tilaver (13) ile birlikte teyzesine ziyarete gitti. Çocuklar daha sonra Çarşamba Çayı kenarında oynamaya başladı. Oktay Tilaver, arkadaşlarıyla şakalaştığı sırada dengesini kaybederek suya düştü.

Peşinden koştu
Kardeşinin suda sürüklendiğini gören Turgay Tilaver, yaklaşık 100 metre peşinden koştu, kurtarmak için ip attı. Başarıı olayamayan Turgay Tilaver durumu yakınlarına bildirdi. Konya Sivil Savunma İl Müdürlüğü ekipleri, hava kararıncaya kadar sürdürdükleri arama çalışmalarından sonuç alamadı. Ara verilen arama çalışmaları dün sabah erken saatlerde yeniden başlatıldı. Dalgıçlar tarafından yapılan arama çalışması sonucu Oktay Tilaver’in cesedi Karaman Köprüsü yakınlarında bulundu. Arama kurtarma ekipleriyle Oktay Tilaver’i arayan yakını Zülküf Örün, ”Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Oktay’ın arkadaşları çocuk bayramını kutlayacak ama o kutlayamayacak. Burada her yıl 3- 4 çocuk dereye düşüp ölüyor. Önlem alınmalı” diye konuştu.