Gündem CHP MYK’da gündem ‘danışman krizi’

CHP MYK’da gündem ‘danışman krizi’

05.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan MYK’da “danışman” krizi konuşuldu. MYK üyeleri, parti içindeki tartışmalara dikkat çekerek, ‘güven kaybı’ uyarısında bulunuldu.

CHP MYK’da gündem ‘danışman krizi’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP MYK’da daha önce Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiği belirlenen Perinaz Mahpeyker Yaman’ın “danışman” olarak atanması tartışması sonrası kamuoyunda partililerin izlediği tutum konuşulurken bunun “güven kaybı” yarattığı ifade edildi.

Haberin Devamı

‘ÇIT ÇIKARMADILAR’

Edinilen bilgiye göre MYK üyeleri, “Siz burada ne kadar politika konuşursanız konuşun, eğer dışarıda dağınık görünüyorsanız, güven vermiyorsanız, söylediğiniz hiçbir politikanın toplumda kıymeti yoktur. Eski MYK üyelerinin döneminde atanan bir danışman varsa eğer o dönem atanırken itiraz etmiyorsanız bugün MYK’da değilsiniz diye kalkıp tweet atıyorsunuz. Bu danışmanların görevine son veren bu MYK’dır. Bu arkadaşlar görevdeyken çıt bile çıkarmadılar, milletvekili listesine gireceğim diye, danışman kaosuna tabiri caizse göz yumdular, konuşmadılar, şimdi eleştiri yapıyorlar. Bir de Grup Başkanı kalkıyor bunu retweet ediyor. YDK Başkanı kalkıp retweet ediyor. Çıksaydınız o gün deseydiniz, sadece Mahpeyker mi, bir sürü kişi vardı. Çıt çıkarmadınız. Vekil oldunuz. Şimdi konforlu muhalefet yapıyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

Bazı MYK üyelerinin de parti içi tartışmaların partiye zarar verdiği, CHP’ye toplumda güven kaybettirdiği, parti içine dönük tartışmaların sona ermesi gerektiğini belirterek, “Özellikle yetkili organlardaki kişilerin bu tartışmalara girmesi doğru değil. Herkes her yerde konuşabiliyor. Genel Başkan ile konuşabiliyorlar. Medyada açıklama yapmak uygun değil” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, MYK üyelerinin bu sözlerine, “Doğru söylüyorsunuz” karşılığını verdi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun şu anda 6 tane danışmanı olduğu ifade edildi. MYK’da, ayrıca sıfır oy çıkan sandıklardaki 40 partili tedbirli kesin ihraçla disipline sevk edildi.

‘SİLKİNİP AYAĞA KALKMAK ZORUNDAYIZ’

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün CHP Genel Merkezi’nde MYK gündemiyle ilgili açıklama yaptı. Öztrak, “Ülkemiz, yerel seçimlere adım adım ilerlerken yaşam tarzlarının siyasete malzeme edildiği, milleti bölen, ağır bir tabloyla karşı karşıyayız. Hükümet bunu bile isteye yapıyor. Sarpa saran ekonomik gidişat, zam, zulüm konuşulmasın istiyor. Ama bu böyle gidemez, bütün gücümüzle silkinip ayağa kalkmak zorundayız. Birlik olacağız, bu gidişe hep beraber dur diyeceğiz” dedi. Öztrak, Kılıçdaroğlu’nun geçmişte kendisine hakaret eden Perinaz Mahpeyker Yaman’ı danışman olarak atamasına ilişkin sorulara ise “Bu konuyla ilgili gerekli açıklamalar yapıldı” yanıtını verdi.