Gündem Direniş Karatay konusu ne? Direniş Karatay filmi nerede çekildi?

Direniş Karatay konusu ne? Direniş Karatay filmi nerede çekildi?

07.03.2019 - 10:42 | Son Güncellenme:

Direniş Karatay filmi bu akşam TV ekranında izleyici ile buluşacak. Türkiye Selçuklu ve Moğollar arasında yapılan Kösedağ Savaşını ve sonrasında Emir Celaleddin Karatay'ın Moğol baskılarına karşı koymak için halkı ayaklanma ve ve direnişe hazırlamaya çalışmasını konu alır. Peki Direniş Karatay filmi nerede çekildi?

Direniş Karatay konusu ne Direniş Karatay filmi nerede çekildi

Direniş Karatay filmi bu akşam Kanal D'de izleyici ile buluşacak. 1243 Kösedağ Savaşını ve sonrasında yaşanan hazin olayları konu alan Direniş Karatay filminde Moğollarında Kösedağ Savaşını kazandıktan sonra artan baskı ve zulümlerine karşılık Emir Celaleddin Karatay'ın halkı bu baskılara karşı direnişe hazırlamayı planlar. Peki Direniş Karatay filmi nerede çekildi?

Haberin Devamı

DİRENİŞ KARATAY FİLMİNİN KONUSU

Guyaseddin, babası Alaattin Keykubat’ın zehirlenerek öldürülmesi üzerine tahta geçmiştir. Fakat o, babası gibi yetenekli bir devlet adamı değildir. Bu durum Moğol baskılarının artmasına neden olur. Emir Celaleddin Karatay bu baskılara karşı halkı büyük bir direnişe hazırlamayı planlar. Tüm tecrübesi ve gücü ile direniş hazırlıklarına başlayan Celaleddin Karatay, gencinden yaşlısına, kadın erkek demeden Anadolu’nun sessiz kahramanlarını da yanına alır.

DİRENİŞ KARATAY BAŞROL OYUNCULARI

Yönetmenliğini Selahattin Sancaklı'nın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Mehmet Aslantuğ, Fikret Kuşkan, Yurdaer Okur, Burcu Özberk yer alıyor

DİRENİŞ KARATAY FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Haberin Devamı

Direniş Karatay’ın tamamı Konya’da ve Selçuklu dönemine ait Hollywood standartlarında tasarlanmış Türkiye’nin en büyük platolarından birinde gerçekleşti. Kösedağ Savaşının beyazperdeye yansıması olarak gerçekleşen ve Türk Sinema tarihi açısından en görkemli savaş sahnelerinden biri olarak çekilen savaş sahnelerinde 1000'e yakın özel tasarım ok, yay, kılıç, mızrak ve kalkan kullanıldı.