Gündem E-bordro bilgilerine internetten nasıl ulaşırım?

E-bordro bilgilerine internetten nasıl ulaşırım?

26.04.2016 - 08:40 | Son Güncellenme:

E-bordro hizmeti devlet memurlarının maaş çizelgesi olan bordro belgelerinin online ortama aktarılmasının ismidir. E-bordro hizmeti ile vatandaşlarımız maaşlarında meydana gelen kesintilerden primlere kadar bir çok değişikliği ayrıntılı olarak inceleyebiliyor. E-bordro hizmeti sayesinde kurumlarda sıra bekleyerek bilgi almaya çalışmak da tarih olmuş durumdadır.

E-bordro bilgilerine internetten nasıl ulaşırım

Sigortalı olarak bir işte çalışmakta olan vatandaşların maaş bilgilerini bulunduran bir sistem mevcuttur. Her ay almış oldukları maaşlarını, ayrıntılı olarak bildiren ve hatta sebebi ile beraber yaptıkları işlemlerinin en ince ayrıntısına kadar bilgi veren bu sisteme bordro belgesi ismi verilir. Devlet kuruluşlarında çalışan her vatandaş bu bordro belgesine sahiptir. Her ayın belirli dönemlerinde maaş alırlar ancak bu maaşlarda bazen kesintiler olabilir. Çünkü sürekli değişimde olan vergi ücretleri, aidatlar, tutarlar, kesintiler hep iniş çıkış gösterir. Bazı ödemeler de bizim her ay almakta olduğumuz maaşlardan belli bir oranda kesilir. Bu kesintilerin belli bir sebepten kaynaklı olarak gerçekleşir. Bizlere maaş yattığında elbette ki bizler bu kesintilerin sebebini öğrenemeyiz. Ancak maaşımızda eksiklik oluşunca bu eksikliğin nedenini merak ederiz. Bunu öğrenmek için ise maaş bilgilerimizin kayıtlı olarak tutulduğu kurumlara gitmek ve uğraşmak bizlere oldukça zor gelir. Onca yoğun iş ve sosyal hayatımızın arasında bununla uğraşmak istemeyiz. Biliriz ki bizler ufak bir bilgi alabilmek için bu kurumlarda saatlerce vakit kaybederiz. İşlem yapmak için yalnızca bizler olmayacağımız için bu kurumlarda oldukça uzun sıralar oluşturan kalabalıklar olur. Bu alanlarda vakit kaybetmemek biz vatandaşların işlemlerini kolaylaştıran ve kolay şekilde kullanım için tasarlanan bir hizmet olan online işlemler sayesinde bizler çileli sıra beklemekten kurtulmuş oluruz. Gelişen teknoloji ile beraber rahatlık bulan bizler maaş bilgilerimizi artık internet sistemi sayesinde kolaylıkla sorgulayabiliriz. Üstelik bunun için ne zaman kaybı yaşarız ne de sıkıntı çekeriz.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her nerde olursak olalım, ister evde, ister işte, istersek de yolda bu hiç fark etmez. Günümüzde bordro daha çok ücret yada maaş karşılığı olarak yapılan ödemeler sistemidir. Kimi zaman bizlerin maaşlarında bazı eksiklikler meydana gelebilir. Maaşlarımızda meydana gelen bu eksiklikleri bizler öğrenmek isteriz. Ancak sebebini öğrenmek için gerekli yerlere gitsek boşuna zaman kaybedeceğimiz için bu işlemler bize zor gelir. Artık bu maaş ödemenin ayrı ayrı vede en detaylı olarak gösterildiği çizelge olan bordroyu öğrenebilmek için saatlerce vakit kaybetmeye hiç gerek kaldı. Çok çeşitli alanlarda kullanabildiğimiz internet sistemini bizler maaş bilgilerimiz için de kullanabiliriz. E-bordro ismi verilen sistem ile, maaşlarımızın bir ay içerisinde nasıl değiştiğini ve kesintilerin nereden kaynaklı olarak gerçekleştini gösteren ayrıntılı detaylar tıpkı bordro belgesinde olduğu gibi elektronik ortamda E-bordro hizmeti ile biz vatandaşlara sunulur. Bu e-bordro sistemine girerek bazı maaş bilgilerimizi sistemde ilgili alanlara doğru ve dikkatli bir şekilde yazarak bizler en detaylı maaş bilgilerimizi öğrenebiliriz. Son derece pratik bir şekilde görüntüleyebilmesine olanak veren Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü online maaş bordrosu sorgulama uygulamasını internete erişim sağlayabildiğimiz her türlü alanda yararlanabiliriz. Son olarak eklemek gerekirse de vatandaşlar bu e-bordro sisteminden yararlanabilmeleri için devlet kurumuna bağlı olan bir kurumda çalışıyor olmaları gerekir. Aksi takdirde bir bordro sorgulaması yapamazlar.