Gündem E-devlet şifresi ile SSK prim borç sorgulama ve SSK hizmet dökümü nasıl öğrenilir?

E-devlet şifresi ile SSK prim borç sorgulama ve SSK hizmet dökümü nasıl öğrenilir?

02.09.2015 - 21:45 | Son Güncellenme:

SGK sorgulamalarınızı online olarak yaparak SSK prim borç durumunuzu sorgulayabilir, SSK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu haberde SSK sorgulamalarının detaylı olarak nasıl yapıldığını ve SGK hizmet dökümü hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

E-devlet şifresi ile SSK prim borç sorgulama ve SSK hizmet dökümü nasıl öğrenilir

Türkiye’de kamu kurumlarının son yıllarda internet teknolojisini daha aktif olarak kullanmaya başlamasıyla birlikte artık vatandaş, kamu işlemlerinde modern dünyanın gelişmiş imkanlarından yararlanabilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle vatandaşın günümüz modern Türkiye’sinde en çok işlem gerçekleştirmekte olduğu kamu kurumları arasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu, modern internet teknolojisini en aktif şekilde kullanan kamu kurumları arasına kendisine yer buluyor. Vatandaş artık internete bağlanabildiği her yerden SGK hizmet dökümü alma gibi işlemleri sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Son yıllarda gelişen modern teknoloji ile birlikte artık internet, yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer ediniyor. Özellikle de insanlar artık bulundukları her yerden son derece pratik bir şekilde internete bağlanarak, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu online hizmet uygulamalarını kullanabiliyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platformda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarına 2 farklı yöntemden herhangi birisi kullanılarak ulaşılabiliyor. Vatandaşın internette daha güvenli ve daha hızlı şekilde işlemlerini yapabilmelerini sağlamayı amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki online hizmetlerinde birbirinden farklı yüksek güvenlik önlemleri kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan en aktif online hizmet sayfalarından birisi olarak öne çıkan E SGM web sitesi üzerinden online SGK hizmet dökümü alımı kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Üstelik vatandaşın şifresiz olarak işlemlerini gerçekleştirebildiği E SGM uygulaması Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından daha iyi hizmet sunumu için bakıma alındı. Bu sebeple de sigorta mükellefleri internette sigorta işlemlerini yapabilmek için geçici bir süreliğine E SGM web sayfasını kullanamıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetlerinden yararlanabilmek için vatandaşlara e-Devlet sisteminde de yeni hizmetler sunuluyor. Vatandaşlar, günümüz modern teknolojisi ile internete erişim sağlayabildiği her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet sistemini açabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan sanal devlet sistemi e-Devlet sistemi içerisinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarını kullanarak, artık kurumun il ve ilçelerde bulunan binalarına giderek, neredeyse tüm bir günü alabilen sıra bekleme ve işlem trafiği ile boğuşmak zorunda kalmadan işlemlerini tamamlayabiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi üzerinden SGK hizmet dökümü almak isteyen vatandaşların, diğer e-Devlet hizmetlerinde olduğu gibi kesinlikle sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Kişisel bilgilerin güvenliğini sağlayabilmek amacı ile e-Devlet sisteminde talep edilen yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapma işlemlerini turkiye.gov.tr adresindeki ‘sisteme giriş’ penceresinden gerçekleştirebilmek mümkündür. Vatandaşlar dijital platformda internet kolaylığında online SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini e-Devlet sistemine bu giriş sayfasında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşın e-Devlet giriş işlemlerinde en çok tercih ettikleri yöntem olan e-Devlet şifresi ile giriş seçeneğinde sisteme giriş işlemlerini e-Devlet şifresi ile gerçekleştirebiliyor. E-Devlet şifresi alımlarını ise Türkiye’nin her yerindeki tüm PTT şubelerinden kolaylıkla gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemine bu yüksek güvenlik giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapan vatandaşlar internet kolaylığında SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Sigorta mükelleflerinin en güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmelerine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet uygulaması son dönemlerde vatandaşlar tarafından son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor. Sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminde gerçekleştirdiği sigorta sorgulama işlemi sayesinde SSK ilk giriş tarihi, prim ödeme gün sayısı, hizmet süresi, toplam kazanç, işe giriş ve çıkış tarihleri, müstahaklık durumu ve diğer tüm sigorta bilgilerini en güncel ve en detaylı ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebeple de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde e-Devlet sistemi güvenirliliğinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online SGK hizmet dökümü sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için e-hizmetler kategorisi altında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet listesine ulaşılması gerekiyor. Bu liste içerisinde her sigorta koluna yönelik olarak ayrı ayrı olarak hazırlanan parçalı hizmet listesi içerisinden 4A hizmet bilgisi seçeneğine tıklayarak SGK hizmet dökümü sorgulama işleminin yapıldığı ilgili pencereye ulaşarak, tüm güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.