Gündem E-Devlet şifresi ne kadar?

E-Devlet şifresi ne kadar?

25.03.2016 - 09:48 | Son Güncellenme:

E-Devlet devlet kurum ve kuruluşlarının online portalıdır. E-Devlet üzerinden işlem yapabilmek için E-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. E-Devlet şifresini nasıl ve nereden alacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Devlet şifresi ne kadar

Ülkemizde gelişen teknoloji ile birlikte insan hayatını kolaylaştırmak için yapılmış olan birçok çalışma yapılmıştır. Yıllardır kullandığımız ve gün geçtikçe daha da büyüyen bu teknolojilerden en çok yararlandığımız internet uygulamasıdır. İnternet üzerinden birçok şeyi yapabilmemiz mümkündür. Alışveriş yapmak, kredi kartı borçları ödemek, banka işlemleri, ev alıp satabilmek, araba veya başka bir eşya satmak, almak gibi işlemleri de yapabilmek mümkündür.

Haberin Devamı


İnternet üzerinden bu kadar çok işlem yapabiliyorken, neden devlet dairesi işlemleri yapamayalım ki? Günümüzde birçok devlet dairesi işlemini internet üzerinden yapabilmemiz mümkündür. Özellikle kurum ve kuruluşlara gidip yapılması gereken işlemler üzerinde durulan devlet dairesi işlemlerinin internet uygulamaları vatandaşlarına oldukça büyük bir kolaylık sağlamış durumdadır. Kurum ve kuruluşlara gidip, sıra beklemeden yaptığımız bu işlemleri en büyük devlet uygulaması ağı olan E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriyoruz.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK SİCİL NO İLE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet sistemi şifreli bir sistemdir ve E-Devlet sistemi üzerinden 22 tane devlet dairesi işlemini yapabilirsiniz. Bu sayı günden güne artmaktadır. E-Devlet sistemi güvenlik açısından oldukça korumalı bir sistemdir. Bu nedenle sisteme şifresiz bir şekilde giriş yapabilmeniz mümkün değildir. E-Devlet sistemi için mutlaka bir şifre edinmeniz gerekmektedir.
E-Devlet şifrenizi edinebilmek için size yakın herhangi bir postane yani PTT şubesine giderek şifre alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Şifre alma başvurusunu nüfus cüzdanınız ile yaptıktan sonra işlem ücreti olan 2 TL’yi ödemeniz gerekecektir. İşlem ücretinizi ödedikten sonra size özel E-Devlet şifrenizi teslim alabilirsiniz. Şifreniz size ait kimlik bilgileri ile alınmış olduğu için aynı şifre ile başka biri adına işlem yapabilmeniz mümkün olmayacaktır. Bu nedenle şifrenizi kimse ile paylaşmamanızı tavsiye ederiz. Ancak bu aldığınız şifre geçici bir şifre olacaktır. Şifre 1 veya 2 kullanım sonunda sistem tarafından size gönderilecek uyarı ile değiştirmeniz istenecektir. Daha sonra sistem sizden kendinize ait bir şifre oluşturmanızı talep edecektir.

Haberin Devamı

Şifrenizi edindikten sonra artık E-Devlet sistemi üzerinden 22 adet işlemi tek bir şifre ile yapabilirsiniz. Ancak sizler için bu yazımızda E-Devlet sistem üzerinden yapabileceğiniz 22 tane işlemi değil bir tanesini anlatacağız. Bu işlem SGK Prim Sorgulama işlemidir. Ve şifrenizi aldıktan sonra yapılması oldukça kolay bir işlemdir.
SGK Prim Sorgulama işleminizi gerçekleştirebilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmak için ilgili sekmeyi açmanız gerekecektir. Açmış olduğunuz SGK prim sorgulama uygulama sekmesi için kayıtlı olduğunuz kurumu da bilmeniz gerekmektedir. SGK, üç ayrı kurum şeklinde işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu kurumlar SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumlarıdır. Bu kurumlardan size uygun olan ve kayıtlı olduğunuz kurumun SGK prim sorgulama işlem sekmesini açmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

SSK kurumuna kayıtlı vatandaşlarımız için SGK prim sorgulama işlemi şu şekilde yapılmaktadır:
SSK kurumu ile ilgili sekmeyi açtığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan yeni ekran üzerindeki kimlik doğrulama işlemini T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile yapmanız gerekecektir. T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi ilgili yerlere sırası ile yazdıktan sonra aynı sayfanın alt tarafında bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylece E-Devlet sistemi üzerinden SGK’ya ait SSK prim sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Haberin Devamı

Bağ Kur kurumuna kayıtlı vatandaşlarımız için SGK prim sorgulama işlemi şu şekilde yapılmaktadır:
Bağ Kur kurumu ile ilgili uygulama sayfasını açtığınız zaman karşınıza çıkacak olan sayfada bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklamanız gerekecektir. Sonra açılacak olan sayfa üzerinde kimlik doğrulama işleminizi T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile yapmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi SSK prim sorgulama işleminde olduğu gibi ilgili yerlere yazdıktan sonra yine aynı şekilde sayfanın alt tarafında bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle Bağ Kur kurumuna ait prim sorgulama işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden tamamlamış olacaksınız.


Son olarak Emekli Sandığı kurumuna kayıtlı vatandaşlarımız için SGK prim sorgulama işlemi şu şekilde yapılmaktadır:
Emekli Sandığı kurumu ile ilgili olan işlem sayfasına giriş yapınız. Karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayarak açılacak olan sayfada SSK ve Bağ Kur kurumlarında olduğu gibi T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile kimlik doğrulama işleminizi yapınız. Son olarak “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak Emekli Sandığı kurumuna ait prim sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.