Gündem Ücretsiz maske başvurusu e-Devlet üzerinden mi yapılıyor? e-Devlet ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır?

Ücretsiz maske başvurusu e-Devlet üzerinden mi yapılıyor? e-Devlet ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır?

08.04.2020 - 07:37 | Son Güncellenme:

Ülkemizde corona virüs tedbirleri kapsamında market, toplu taşıma, ve pazar yerleri gibi insanların kalabalık olarak bulunduğu alanlarda maske kullanımı zorunlu hale getirildi. Maske kullanımın zorunlu hale getirilmesinin ardından devlet 20 yaş altı ve 65 yaş üstü hariç olmak kaydıyla herkese maske dağıtımı yapacağını açıkladı. İlk olarak başvuruların ePttAVM üzerinden alacağı duyuruldu. Sonrasında ise başvuruların e-Devlet üzerinden alınacağı açıklandı. Peki e-Devlet ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır?

Ücretsiz maske başvurusu e-Devlet üzerinden mi yapılıyor e-Devlet ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır

Ücretsiz maske almak isteyen vatandaşlar başvuruların nasıl yapıldığı sorusuna yanıt aramaya başladı. Toplu alanlarda maske kullanmanın zorunlu hale getirilmesinin ardından devlet eliyle maskelerin vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılacağı açıklamasında bulunuldu. İlk olarak ePTT AVM üzerinden ücretsiz maske dağıtımının yapılacağının duyurulmasının ardından dün akşam itibariyle e-devlet üzerinden bireysel başvuru ekranının açıldığı resmen duyuruldu. İşte Ücretsiz maske almak isteyen vatandaşlar için başvuru ekranı...

Haberin Devamı

BAŞVURULAR ARTIK E-DEVLET ÜZERİNDEN

Ücretsiz maske temini için maske.epttavm.com adresine giriş yapılıyordu. Son dakika değişikliğinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak.

ÜCRETSİZ MASKE E-DEVLET BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

"PttAVM.com" internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda "https://maske.epttavm.com" üzerinden yapılacak başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgi olduğu belirtildi.

Duyuruda, "Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Maskelerin, 20-65 yaş arasındaki her vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklanmıştı.

DAHA ÖNCE PTTAVM ŞÖYLE BİR DUYURU YAPMIŞTI

 

Ücretsiz maske başvurusu e-Devlet üzerinden mi yapılıyor e-Devlet ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır