Gündem EBA kurs hizmetleri yeni dönemde de aktif olarak devam edecek!

EBA kurs hizmetleri yeni dönemde de aktif olarak devam edecek!

11.09.2016 - 20:27 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs portalı hizmetleri ile öğrenciler yeni eğitim yılında da ücretsiz kurs hizmeti alabilecek. Bakanlığın 2015-2016 eğitim yılı EBA kurs giriş hizmetlerinden 10 milyon öğrenci yararlanmıştı. EBA kurs hizmetlerine 2016-2017 eğitim yılında ilginin çok daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

EBA kurs hizmetleri yeni dönemde de aktif olarak devam edecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete başlatılan EBA kurs portalı hizmetlerinin bu şekilde yoğun olarak ilgisinin görmesinin birden fazla nedeni bulunuyor. Bu doğrultuda 2015-2016 eğitim öğretim yılı ile başlayan Eğitim Bilişim Ağı hizmetlerinin bu eğitim yılı içerisinde 10 milyonu aşkın öğrenci tarafından kullanılmasının ilk nedeni kesinlikle Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan dershanelerden doğan okul dışı kurs programı hizmetleri ihtiyacıdır. İkincil neden olarak ise doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı denetim ve uygulamasında olması ile bakanlık müfredatına uygun öğrencilerin seviyelerine yönelik güvenli kurs hizmetleri sunuluyor olmasıdır. Bu durum özellikle velilerin, çocuklarının kurs hizmetlerinden yararlanmalarına gönül rahatlığı ile izin verebilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan EBA kurs portalı sanal olarak kurs hizmetleri sunuyor. Özellikle her geçen gün hızla gelişen teknolojinin günlük yaşantı içerisinde son derece yoğun olarak kullanıldığı Türkiye’de daha modernize bir eğitimi öğrencilere ulaştırmayı amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı, okul sonrası kurs programı hizmetlerinde önemli bir yenilik kazandırarak EBA giriş portalı üzerinden öğrencilere kurs hizmetleri sunmaya başladı. Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim alan milyonlarca öğrenci tarafından kullanılabilmekte olan EBA kurs portalı ücretsiz olarak faaliyet gösteriyor.

Haberin Devamı

2016-2017 eğitim öğretim dönemi içerisinde çok yüksek kullanım sayılarına ulaşılacağı tahmin edilen Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı kurs hizmetlerinden yararlanmak isteyen öğrencilerin, kurs programı başvuru tarihleri de belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi açıklamasına göre ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ve mezunları kurs programı başvurularını 22 eylül-27 eylül tarihleri arasında gerçekleştirecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılında EBA kurs programı kurs hizmetleri ilk dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi şeklinde 3 dönem halinde sunulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde 3 dönem şeklinde sunacağı EBA kurs portalı hizmetlerine başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin belirlenen başvuru tarihlerinde yaptıkları başvurular neticesinde yıl boyunca alacakları kurs hizmetleri programı da belli olacak. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs hizmetleri dahilinde ilköğretim 5, 6 ve 7.sınıf öğrencilerine haftalık 12 saate kadar 5 farklı dersten, ilköğretim 8.sınıf öğrencilerine haftalık 18 saate kadar 6 farklı dersten kurs hizmeti verecek. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı kurs hizmetleri lise düzeyinde ise 9, 10 ve 11.sınıf öğrencileri için haftalık 12 saate kadar 5 farklı dersten, lise 12.sınıf öğrencileri için ise haftalık 18 saate kadar 6 farklı dersten kurs hizmetleri verecek. Bu şekilde öğrencilerin hem okul derslerinde hem de liseye giriş sınavlarında veya üniversiteye giriş sınavlarında çok daha yüksek başarılar yakalayabilmeleri konusunda gereksinim duydukları okul dışı kurs programı desteği alabilmeleri sağlanabilecek.