Gündem Ebeye cinsel taciz hekime ölüm tehdidi

Ebeye cinsel taciz hekime ölüm tehdidi

21.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okuldan, statlara son dönemde dalga dalga yayılan şiddet, bu açıdan en mağdur durumda olan sağlıkçıları bir kez daha hedef aldı. Şiddetin adresi bu kez Denizli’nin Babaköy İlçesi, Yeniköy Mahallesi; hedeftekiler ise biri hekim diğeri ebe iki kadın sağlıkçıydı.

Ebeye cinsel taciz hekime ölüm tehdidi

HANDE ATILGAN / Ankara - Yaklaşık 8 yıldır hizmeti vatandaşın ayağına kadar ulaştırma amacıyla haftada iki kez mobil sağlık hizmeti veren hekim N.K. ve ebe Y.Y.Ö. pazartesi günü ağrı şikayetiyle gelen H.G’nin, sonra da yakınlarının saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

ELLE TACİZ ETTİ

Görevine haftaya kaldığı yerden ancak bu kez kapısında polis korumasıyla devam edebilecek hekim N.K. yaşananları Milliyet’e anlattı.

Aile hekimlerinin 8 yıldır yükümlü olduğu gezici sağlık hizmetinin tümünü geçirdiği bölgede ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirten N.K. polikliniklerine kayıtlı olmayan saldırganı ilk kez muayene ettiklerini söyledi. Poliklinik odasına girer girmez, bu şahsın bakışlarıyla ebeyi rahatsız ettiğini aktaran N.K. rutin boy-kilo ölçümünü bizzat yapmak istediğini ancak her hastada bu işleme yardımcı olan ebenin refleks olarak kendisine yöneldiğini belirterek, “Ebe hanım yaklaştığı anda elini bacak arasına sokarak taciz etti. Ebe hanım, ‘Ne yapıyorsun sen?’ diye bağırınca, ben dışarı çıkmasını söyledim. Çıkmadı. Bu sırada içeriye giren kadın ‘Ben annesiyim, taciz mi yaptı?’ diye sordu. Şoke olduk” dedi.

Haberin Devamı

Saldırganın odadan çıktığını, bir süre sonra yeniden odaya yöneldiğini görünce muayene sedyesini kapıya dayayarak, içeri girmesini engellediklerini söyleyen hekim N.K. şöyle devam etti: “Bu sırada beyaz kod verilmişti. Jandarma gelince dışarıda 10-15 kişilik bir grup toplandı. Bu sırada içeriye kapıyı zorlayarak saldırganın dayısı olduğunu söyleyen bir adam girdi. Bağırmaya başladı. Bizi belki 10 kez ölümle tehdit etti. Bu arada aşağıda da jandarmayı itip kakıyorlar. Sonunda jandarma kapıya yanaştırdı aracımızı, öyle çıkabildik. Bölgede böyle bir olay duymadım ama saldırgan denetimli serbestlik ile çıkmış. Muhtardan aldığım bilgiye göre, uyuşturucu bağımlısıymış.”

Olay üzerine açılan ve Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk ile Bakanlık avukatlarının müdahil olduğu davada, ilk etapta saldırgan hakkında jandarmaya mukavemetten yapılan tutuklama talebi reddedildi. Serbest bırakılan H.G. itiraz üzerine hem jandarmaya mukavemet hem taciz suçlamasıyla tutuklandı.