Gündem Ekrem İmamoğlu, Kabataş Transfer Merkezi 1. etabını açtı

Ekrem İmamoğlu, Kabataş Transfer Merkezi 1. etabını açtı

17.03.2024 - 17:22 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kabataş Transfer Merkezi 1. etabının açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan İmamoğlu, "Yer altındaki otoparkımız, 60 tane o büyük otobüsleri, orada, aynı anda misafir edecek ve yolcularını indirip, yolcuları Dolmabahçe'ye ve diğer noktalara gidecek. Dolayısıyla artık bir tane otobüsü civarda depolanırken göremeyeceksiniz" dedi.

Ekrem İmamoğlu, Kabataş Transfer Merkezi 1. etabını açtı

İmamoğlu, "Benim 2019 seçiminde kocaman bir vaat setim vardı. Çok çalışmıştık, gerçekten 3 ayda olağanüstü bir set çalışmıştık. Buna kitapçık demek de doğru değil, sağlam bir ansiklopedi gibi bir vaatler dizini.Ben de Allah'a şükür, bu kadar detaylı bir oran vermeyecektim ama artık veriyorum. Yüzde 87'sini bu 5 yıla sığdırmanın gurunu yaşıyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Kabataş’taki Transfer Merkezi’nin 1. etabı törenle açıldı. Açılışta konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Muhteşem bir şehirde yaşıyoruz. Her köşesi, her noktası, adım adım, karış karış, ince ince, bir dantel işler gibi, oya gibi, böyle nadide bir esere dokunur gibi davranmanız gereken ve bunu hissederek iş üretmeniz gereken bir şehirdeyiz. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz, görevler yapıyoruz ama gerçekten şunu söylemek isterim umuyorum ki her birimiz bu şehre layık davranışlarda, yöneticiler, kişiler, yaşayanlar olalım. Hakkını verelim. Tabii ki, bu vesileyle hem Tarihi Yarımada’ya bakarken Fatih Sultan Mehmet'i hem de yanıbaşımızdaki Dolmabahçe'yi görürken, bu şehri işgalden kurtarıp bize hediye eden Mustafa Kemal Atatürk'ü buradan minnetle anmak, onların önünde saygıyla eğilmek, herhalde hepimizin boynunun borcu" dedi.

Haberin Devamı

"VAATLERİMİN YÜZDE 87'SİNİ 5 YILA SIĞDIRMANIN GURURUNU YAŞIYORUM"

İmamoğlu, "Yalnız bu şehrin belediye başkanı değil muhafızı olma duygusuyla ve sorumluluğuyla işimizi yapıyoruz. Bizim belediyecilik ve hizmet anlayışımızla başa çıkamayacaklarını görenler şimdi yine her zaman, her seçimden önce alışık olduğumuz tavırlarıyla bir kısım türlü türlü hileler ya da kumpaslar kurmaya çalışıyorlar. Olsun varsın çalışsınlar herkesin ilgi alanı var. Bizim ilgi alanımıza girmiyor, onların ilgi alanı böyle. Yapacak bir şey yok.O yüzden burada gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, ne yaparsa yapsınlar başaramayacaklar. Çünkü İstanbullu biliyor ve İstanbullu neyin nasıl yapıldığını görüyor." dedi.

İmamoğlu, "Benim 2019 seçiminde kocaman bir vaat setim vardı. Çok çalışmıştık, gerçekten 3 ayda olağanüstü bir set çalışmıştık. Buna kitapçık demek de doğru değil, sağlam bir ansiklopedi gibi bir vaatler dizini.Ben de Allah’a şükür, bu kadar detaylı bir oran vermeyecektim ama artık veriyorum. Yüzde 87’sini bu 5 yıla sığdırmanın gurunu yaşıyorum. Yüzde 87 önemli bir başarı. Nadiren doğru konuşan rakibim bile bu hakkı teslim etti. Bence yıllar geçecek yüzde 87 ile anılacak sadece. Bu seçimden ona bir tek o kalacak. Allah var, o 'Yüzde 87’sini yaptı' dedi biliyorsunuz. Teşekkür ederim kendisine. Televizyonlara, canlı yayınlara katılıyorum 200 sayfalık vaat setinden en az bilinen vaatleri canlı yayınlarda soruyorlar. Benim de birileri gibi yaptım deyip geçiştiren bir ruh halim yok. Çünkü sonradan zaten yapıp yapmadığımı bilmiyorum, o anda hatırlamayabilirim. Açıkçası ben rakiplerime de benzemem, emin olmak isterim. Hatırlamıyorum, kontrol edip size bilgi vereyim diyorum. Gayet insanice doğru bir hamle olduğunu, doğru bir cevap olduğunu düşünüyorum. 'Vay efendim İmamoğlu hatırlamıyor' 'Yüzlerce vaatten birini hatırlamıyor'. Ama şuna anlıyorum; onlara öyle bir etki bıraktım ki demek, herşeyi hatırladığımda şok oluyorlar ya. İmamoğlu bunu niye hatırlamadı diye vahlanıyorlar." diye konuştu.

Haberin Devamı

"BÖLGEYE GELEN OTOBÜSLERİ YER ALTINA ALACAĞIZ"

İlk etabını açtıkları Kabataş Transfer Merkezi için çalışmalara, 2021 Eylül ayında 1 milyar 150 milyon liralık bütçeyle başladıklarını söyleyen İmamoğlu, "Karaköy'den Beşiktaş'a kadar uzanan bu bölgede çile, çekilir gibi değildi. Biz konuya geçici değil, kalıcı çözümler oluşturmak adına projeler çalıştık. Bölgeye gelen otobüsleri ne yapacağız? Yer altına alacağız. Yer altındaki otoparkımız, 60 tane o büyük otobüsleri, orada, aynı anda misafir edecek ve yolcularını indirip, yolcuları Dolmabahçe'ye ve diğer noktalara gidecek. Dolayısıyla artık bir tane otobüsü civarda depolanırken göremeyeceksiniz. Bu çok düzenli gerçekleşecek. Çünkü otobüslere ve yayalara çok özenli düzenlemeler getirdik. Buradaki o yoğunluğu kontrol altına alacağız. Burayı sadece yer altında yapacağımız bir otopark olarak da görmeyelim. Burası yolcuların ve yayaların zaman geçirebileceği bir istasyon alanı. Dükkanlar var, sergi alanları var, kütüphanelerimiz var, bir kısım ofisler de olacak. Adına da bu nedenle 'Transfer merkezi' diyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyoğlu Belediyesi başkan adayı İnan Güney ile Fatih Belediyesi başkan adayı Mahir Polat’ın da katıldığı törende Kabataş Transfer Merkezi’nin 1. etabı törenle hizmete açıldı.