Gündem Elleri kelepçeli halde cesedi bulunmuştu! Sanıklar hakim karşısında

Elleri kelepçeli halde cesedi bulunmuştu! Sanıklar hakim karşısında

09.03.2023 - 12:34 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükçekmece'de elleri kelepçeli halde cesedi bulunan Murat Kartal cinayetiyle ilgili 2’si polis biri eski milletvekili 11 sanık hakim karşısına çıktı. Murat Kartal’ı gözaltına alıp başkasına teslim eden polislerden Ender Öntürk yaptığı savunmada, “İyi niyetimizin kurbanı olduk” dedi.

İstanbul Maltepe’de iki polis tarafından gözaltına alınan 39 yaşındaki Murat Kartal’dan bir daha haber alınamadı. Kartal’ın annesi Döndü Kartal savcılığa kayıp başvurusunda bulununca gerçek ortaya çıktı. Murat Kartal’ı Maltepe’de gözaltına alan iki polis Kartal’ı sonrasında Şişli’ye götürerek Kartal’ı başka kişilere teslim etti. Murat Kartal’ın kendisini alan kişiler tarafından öldürülerek Büyükçekmece’de boş bir araziye gömüldüğü tespit edildi. Arazide yapılan aramalar sonrası Kartal’ın cesedine ulaşıldı. Olayın ardından ikisi polis memuru biri eski milletvekili olmak üzere 11 kişi hakkında dava açıldı. 

Haberin Devamı

'MİLLETVEKİLLİĞİ YAPMIŞ BİR İNSANIM, SUÇSUZUM'

Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 10’u tutuklu 11 sanık katıldı. Duruşmada ilk olarak eski milletvekili olan tutuklu sanık Abdulsamet Turgut savunma yaptı. Suçsuz olduğunu söyleyen Turgut, “Böyle bir işe karışacak kadar gözü kararmış biri değilim. Ölen kişiyle bir tanışıklığım da yoktur. Milletvekilliği yapmış bir insanım” dedi.

Elleri kelepçeli halde cesedi bulunmuştu Sanıklar hakim karşısında

“OĞLUMU ÖLDÜRDÜĞÜ İÇİN TANIYORUM”

Duruşmaya tekerlekli sandalye ile katılan tutuklu sanık Mehmet Emin Baybaşin de yaptığı savunmada olaylarla ilgisi olmadığını söyleyerek, “Ben bu sanıklardan 3’ü dışında kimseyi tanımam. Olayı de emniyette öğrendim. Murat Kartal’ı oğlumu öldürdüğü dosyadan tanıyorum. Duruşmalara hiç gitmedim. Sadece ismini biliyordum. Olaydan 1-2 ay önce felç geçirdim. Desteksiz yürüyemiyorum. Olaylarla ilgim yok” dedi. Baybaşin evinde bulunan silah ve çelik yelek için ise, “Bir süredir evden hiç çıkmıyorum. Çıktığım zamanlarda ise çelik yelek giyip silah taşıyorum” dedi.

Haberin Devamı

“POLİSLERLE İŞ ÇEVİRMİŞLER”

Metin Atalan yaptığı savunmada, polislerin Murat Kartal’ı aldıktan sonra dayısı ile ikisinin aldığını söyleyerek, “Yavuz dayıma o gün telefon geldi. Sinirlendi. Birlikte yola çıktık. Bilmediğim bir yerde beklerken polis olduğunu anladığım iki kişi Murat Kartal’ı getirdi. Arabaya soktular. Dayım, ‘bizden habersiz polislerle iş çevirmişler’ dedi. Sonra şatoya geçtik” dedi. Sanık Atalan sonrasında olanlarla ilgili ise bir bilgisinin olmadığını söyledi.

Elleri kelepçeli halde cesedi bulunmuştu Sanıklar hakim karşısında

“BOŞ ARAZİDE ÇUKUR OLAN YERE MURAT’I BIRAKTIK”

Sanık Faysal Gezen savunmasını diğer sanıklar ve izleyiciler olmadan yapmak istedi. Sanık ve izleyicilerin duruşma salonundan çıkarılmasının ardından savunma yapan sanık, “Şatoya gittiğimizde Abdulsamet Turgut Murat Kartal’a, ‘Sen kimi dolandırdın? Önemli biri misin işimizi gücümüzü bırakıp seninle uğraşıyoruz?’ diye sordu. O sırada kapıya iki kişi geldi. Biri Mehmet Selim Baybaşindi, diğeri ise kapüşonlu mont ve yüzünde maskesi vardı. Bu kişiler Murat Kartal’ın olduğu aracın yanına gittiler. Mehmet Selim, Murat’a ‘Neden öldürdün? Değer miydi? Dedi. Ben uzaklaşmıştım. Geri döndüğümde bana 'arabayı sür' dedi. Araca geçtiğimde Murat Kartal’ın kafası aşağıya inik vaziyetteydi. Kendisine seslendim ama karşılık vermedi. O zaman korktum. Üzerime atarlar diye kaçıp gidemedim. Yaklaşık 10 dakika sürdüm. Boş bir arazi vardı. Orada Mehmet Selim, Metin, ben ve diğer kişi boş arazideki çukur olan kısma Murat’ı bıraktık. Bırakırken Murat’ın elleri hala kelepçeliydi. Araca binip şatoya döndük. Bıraktığımızda ölü olup olmadığını bilmiyorum. Mehmet Selim bizi tehdit etti” dedi.

Haberin Devamı

“BENİ POLİSE Mİ ALDIRTIYORSUNUZ?”

Murat Kartal’ı gözaltına alan polislerden sanık Erdem Öntürk yaptığı savunmada, sanıklardan Yavuz Yavuztürk’ün Murat Kartal’a ulaşmak için kendisinden yardım istediğini anlatarak, “Bana Murat Kartal’ın telefon numarasını verdi. Ben de meslektaşım Fatih’ten yardım istedim. O da Murat Kartal’ın fotoğrafını ve evraklarını buldu. Olay günü Murat Kartal’a bir kafenin dışında ulaştık. Kendisine ifade vermesi gerektiğini söyledik. O da tamam deyip araca bindi. Sonra Yavuz’u aradık ve buluştuk. Murat Yavuz’u görünce, ‘Beni polise mi aldırtıyorsunuz?’ dedi. Birbirlerinin üstüne yürüdüler” dedi.

Haberin Devamı

Elleri kelepçeli halde cesedi bulunmuştu Sanıklar hakim karşısında

“İYİ NİYETİMİZİN KURBANI OLDUK”

Tartışmadan sonra bir otele gidip konuşmaya karar verdiklerini söyleyen Öntürk, “Biz de gidecektik fakat Fatih’in omzu kötü olunca gitmemeye karar verdik. Biz Silivri’ye dönünce Yavuz’un yeğeni Hasan beni aradı. Bana, ‘Adam gebermiş gitmiş bu konuyu kapatalım’ dedi. Benim dünyam başıma yıkıldı. Fatih’le birlikte kurban mı olduk diye düşündüm. Ne olduğunu netleştirelim diye kolluk birimlerine gittik. İyi niyetimizin kurbanı olduk” dedi.

Mahkeme diğer sanıkların ve avukatlarının ifadelerinin alınması için duruşmayı yarına erteledi.

İDDİANAMEDEN 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 4 Şubat 2022'de cesedi Büyükçekmece'de bulunan Murat Kartal'ın, şüpheliler tarafından tasarlanarak öldürüldüğü belirtildi. Şüpheliler eski milletvekili Abdulsamet Turgut, Mehmet Emin Baybaşin ve Yavuz Yavuztürk'ün aralarında bulunduğu 11 şüpheli hakkında, 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan, ağırlaştırılmış müebbet hapis, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Şüpheli iki polis memuru Erdem Öntürk ve Fatih Erkuş hakkında ise ayrıca 'Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.