Gündem ‘Erdoğan’ın YSK ile bu kadar sık görüşmesi seçime gölge düşürür’

‘Erdoğan’ın YSK ile bu kadar sık görüşmesi seçime gölge düşürür’

28.02.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün CHP MYK toplantısının gündemine ilişkin basın toplantısında konuştu.

‘Erdoğan’ın YSK ile bu kadar sık görüşmesi seçime gölge düşürür’

Öztrak özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NA TAM YETKİ: Partimizin tüm yetkili kurulları, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, sürecin yürütülmesi konusunda, oybirliğiyle tam yetki verdi. Böylece CHP’nin yetkili kurulları, 13. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, Genel Başkanımız ile birlikte olduğunu, büyük bir kararlılıkla bir kez daha ilan etti.

BECERİKSİZ HÜKÜMET: Ülkemizde yaşananlar, yürütme görevini taşıyan Erdoğan’ın, görevini ihmal ettiğini ortaya koydu. Erdoğan’ın 20 yıllık muktedir dekoru, afrasıyla, tafrasıyla, cakasıyla, kibriyle, depremde enkaz altında kaldı. Ülkemizin en başta gelen milli güvenlik sorunu; depremdir. Memleket için en büyük beka sorunu da bu milli güvenlik sorununa tedbir almayan bu beceriksiz hükümettir.

Haberin Devamı

ÖLÜ SOYUCULUĞU: Daha cenazelerimizin kırkı çıkmadan, birileri alelacele bu molozları yağmalamaya çalışıyor. İşte bunun adı deprem fırsatçılığıdır. Bunun adı ölü soyuculuğudur.

SEÇİME GÖLGE DÜŞÜRÜR: (Cumhurbaşkanı’nın YSK Başkanı’yla seçim için 14 Mayıs tarihini görüştüğü iddiası) AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın, YSK yönetimiyle bu kadar sık görüşmesi normal bir durum değildir. Müdahale izlenimi yaratır. Seçime gölge düşürür. Anayasamıza ve Seçim Kanununa göre YSK’nın seçim sürecinde neleri yapacağı bellidir. YSK’nın görevi seçimleri anayasa ve yasalarla çizilen çerçeveye uygun olarak güven içerisinde yapmaktır.

YANLIŞ YERDEN İSTİFA: Depremde 44 bin 374 cenazemiz var. Bir kişi bile istifa etmedi, görevden alınmadı. Hükümet gerçekleri örtbas etmek için, milleti not etti. Tehdit etti. Hükümet istifa etmeyince, stadyumlar ‘Hükümet istifa’ tezahüratlarıyla inlemeye başladı. Bu tezahüratlarla nihayet biri istifa etti. Ama o da yanlış yerden istifa etti. Sarayın bekçiliğinden istifa edeceğine, Beşiktaş üyeliğinden istifa etti. Ucube saray rejiminden kopacağına, milyonların sevgilisi Beşiktaş’tan koptu. Bu arada, ‘Millete bir daha nerede bu devlet dedirtmeyeceğiz’ sözünü veren, verdiği sözün altında ezilen İçişleri Bakanı çıkmış, ‘hodri meydan’ diye, taraftarları tehdit etmiş. Tehdit etme, istifa et.

Haberin Devamı

‘Yara saran Kızılay’dan para sayan Kızılay’a’

Bu depremde gördük ki; deprem yaralarını saran Kızılay’dan, deprem çadırlarını satan Kızılay’a, depremde para sayan Kızılay’a geçmişiz. Depremin daha ilk günlerinde, milletten bağış toplayan bir sivil toplum kuruluşu, yine milletin bağışlarıyla çadır yapan Kızılay’dan, parayla çadır ve gıda satın almış. Parayla alınan bu çadırlar da, AFAD eliyle depremzedelere dağıtılmış. Kızılay sadece bu kuruluşa mı çadır satmış? Hayır. Türk Eczacıları Birliği’ne de, tanesi 140 bin liradan, 5 çadır satmışlar.

İNSAFINIZ KURUSUN: Kızılay koskoca bir holding olmuş. Tabii bu şirketlerin yönetim kurullarına da sarayın şürekâsı, yakınları, yandaşları dolmuş. Ticarileşen Kızılay da, acılı zamanda millete yardım yerine, yardım malzemesi satmaya soyunmuş. İnsafınız kurusun, yazıktır günahtır.

‘Çok güzel, verimli bir toplantıydı’

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA - CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplandı. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, MYK’dan önce bir araya geldiği İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşmesine ilişkin, kurmaylarına, “Çok çok güzel geçti. Verimli bir toplantıydı” dedi ancak görüşmenin içeriğine ilişkin ise bilgi vermedi. MYK’da seçim tarihine yönelik tartışmalar da gündeme geldi.

Haberin Devamı

MYK’da seçimin 14 Mayıs’ta olabileceğine dair yorumlar yapılırken; Kılıçdaroğlu’nun “Bizim için 14 Mayıs da haziran da bir, bir an önce seçim yapılsın” dediği öğrenildi. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun hafta sonu ya da önümüzdeki hafta başında Kahramanmaraş’a gitmesi planlanıyor.