Gündem GBT Durumu İle Sabıka Kaydı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

GBT Durumu İle Sabıka Kaydı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

06.05.2015 - 17:07 | Son Güncellenme:

GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin online olarak yapılması büyük kolaylıklar sağlamıştır. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve sabıka kaydı sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

GBT Durumu İle Sabıka Kaydı Sorgulaması Nasıl Yapılır

Sabıka kaydı sorgulama, GBT sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinizi yapmak artık çok kolay! Çünkü, artık bu gibi, sabıka kaydı sorgulama, GBT sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinizi internet aracılığı ile yapmanız imkan dahilindedir. Bu sayede, yorulmadan ve ilgili kurumlara gitmeye gerek kalmadan da, sabıka kaydı sorgulama, GBT sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Peki bu sorgulama işlemlerinizi nasıl yapabilirsiniz? Bu sorunun cevabını, aşağıda hazırlamış olduğumuz haberde detaylı şekilde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Sabıka Kaydı Sorgulama

Adalet Bakanlığı tarafınca sunulan ve web üzerinden vatandaşlara ulaşan, sabıka kaydı sorgulaması işlemleri, aşağıda anlatmış olduğumuz şekli ile şöyledir;

İlk olarak, e-devlet kapısı sisteminin resmi web adresi olan, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Hemen sonrasında, e-devlet kapısı sistemine ise bildiğiniz gibi, T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Daha sonra, burada e-devlet kapısı sistemine giriş yapmanızın ardından, açılan yeni sayfada yer alan, E-Hizmetler başlığı altında bulunan ve burada Adalet Bakanlığı yazan bölüme giriş yapınız.

Haberin Devamı

Bunun dışında, yine e-devlet kapısı sisteminde yer alan ve Kamu Kurumlarıyazan bölümden de, sabıka kaydı belgesi almak için işlem yapmaya devam edebilirsiniz.

Eğer, E-Hizmetler bölümü üzerinden Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaptıysanız, burada Adalet Bakanlığı’nın sayfasında yer alan; Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Son işlem olarak, burada açılan sayfada ise, Adli Sicil Kaydı Sorgulama yazan seçeneği işaretleyerek, sabıka kaydı belgenizi sorgulatabilirsiniz.

GBT Sorgulama

İnternet üzerinden GBT sorgulama işleminizi yapmak için, e-devlet sisteminde yer alan adli sicil kaydı sorgulama hizmetini kullanabilirsiniz. Buna göre, GBT sorgulamanızı yapmak için izleyeceğiniz yol ise aşağıda anlatıldığı gibidir;

İlk önce,e-devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile, e-devlet kapısı sistemine giriş yapınız.

Hemen sonrasında ise, GBT sorgulama işlemi için, adli sicil kaydı sorgulama ekranında yer alan bilgileri göreceksiniz. Bu bilgileri okuyunuz.

Daha sonra, bu okuduğunuz bilgileri onaylayınız ve ,devam etyazan butona tıklayınız.

Ardından, bu işlemden sonra açılan yeni sayfada;kurum türü, belgenin neden verileceği, belgenin nereye verileceğigibi bilgileri de giriniz ve yine bu sayfada bulunan vesorgulayazan bölüme tıklayınız.

Son olarak böylece, Adalet Bakanlığı bünyesinde resmi olarak bulunan GBT bilgilerinizi içeren sonuç ekranına ulaşmış olursunuz.

Haberin Devamı

Yargıtay Dosya Sorgulama

İnternet üzerinden Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinizi iki farklı şekilde yapabilirsiniz;

Yargıtay kurumu üzerinden yapılan Yargıtay dosya sorgulaması;

Öncelikli olarak, http://www.yargitay.gov.trsayfasına giriş yapınız.

Burada, Yargıtay dosya sorgulama işlemi için hazırlanmış olan Yargıtay dosya sayfası üzerinden; "il adı" "mahkeme türü" "mahkeme esas numarası" "mahkeme karar numarası" ve "savcılık esas numarası" bilgilerini doldurunuz.

e-devlet kapısı sistemi üzerinden yapılan Yargıtay dosya sorgulaması;

Öncelikli olarak, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Ardından, T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız.

Burada, Yargıtay dosya sorgulaması için, "E-Hizmetler"yazan bölüm üzerinden, "Yargıtay"bölümüne geliniz.

Daha sonra son olarak, Yargıtay bölümünün alt başlıkları arasından, "Dava Dosya Sorgulama" yazan başlığı işaretleyiniz.