Gündem GBT Sabıka Kaydı Sorgulama İşlemleri İle GBT Durumu Öğrenme Ve Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemleri

GBT Sabıka Kaydı Sorgulama İşlemleri İle GBT Durumu Öğrenme Ve Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemleri

24.04.2015 - 14:13 | Son Güncellenme:

GBT sabıka kaydı sorgulama işleminizi online olarak yapabilirsiniz. GBT sorgulama işleminizi internet olarak nasıl yapacağınızı ve GBT sabıka kaydı sorgulama işlemi hakkında bilmeniz gerekenleri haberimizden öğrenebilirsiniz.

GBT Sabıka Kaydı Sorgulama İşlemleri İle GBT Durumu Öğrenme Ve Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemleri

Artık sabıka kaydı sorgulama, GBT sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinizi yapmak çok kolay! Haberimizin devamını sonuna kadar okuduğunuz takdirde, bu işlemler hakkında daha ayrıntılı bir şekilde bilgi edinebilirsiniz.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA

YARGITAY DOSYA SORGULAMA

Sabıka kaydı sorgulama, GBT sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinizin üçünün de ortak noktası, internet aracılığı ile yapılabiliyor olmalarıdır. Bundan dolayı bu üç sorgulama türünü de aynı yazı içinde toplamış bulunmaktayız.

Sabıka Kaydı Sorgulama

Başlangıç olarak, e-devlet kapısı sisteminin resmi web adresi olan, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Buradan, e-devlet kapısı sistemine, T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi kullanarak giriş yapınız.

Daha sonra, açılan yeni sayfada yer alan ve "E-Hizmetler" başlığı altında bulunan alana geliniz.

Ardından, burada yer alan ve "Adalet Bakanlığı" yazan bölüme giriş yapınız.

Haberin Devamı

Hemen sonrasında, Adalet Bakanlığı’nın sayfasında yer alan ve "Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetleri"yazan başlığa geliniz.

Bu aşamadan sonra, burada açılan sayfada yer alan ve "Adli Sicil Kaydı Sorgulama" yazan seçeneği işaretleyiniz ve devamında sabıka kaydı belgenizi öğrenip belgenizi temin ediniz.

Bu şekilde sabıka kaydı belgenizi temin edebileceğiniz gibi, başka türlü de bu işlemi yapabilirsiniz. Buna göre;

Yine e-devlet kapısı sisteminde yer alan ve "Kamu Kurumları"yazan bölüm üzerinden, sabıka kaydı belgesi almak için işlem yapmaya devam edebilirsiniz.

GBT Sorgulama

Bu işlem için öncelikle,e-devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile, e-devlet kapısı sistemine giriş yapınız.

Ardından, "adli sicil kaydı sorgulama" başlığı ile bu sayfada bulunan bilgileri göreceksiniz. Verilen bilgileri okuyunuz çünkü bu bilgiler GBT sorgulaması için hazırlanmıştır.

Daha sonra, bu bilgileri onaylayınız ve sonrasında"devam et"yazan seçeneğe tıklayınız.

Devamında, açılan yeni pencerede yer alan;"kurum türü""belgenin neden verileceği""belgenin nereye verileceği"gibi bilgilerinizi de sisteme giriniz ve ardından, yine bu sayfada yer alan ve"sorgula"yazan seçeneğe tıklayınız.

Böylece, Adalet Bakanlığı bünyesinde yer alan ve resmi bir hizmet olan, GBT bilgilerinizi içeren sonuç ekranına ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yargıtay Dosya Sorgulama

Yargıtay dosya sorgulaması işlemlerinizi internet üzerinden iki farklı şekilde yapabilmeniz mümkündür. Bu yöntemlere göre, Yargıtay dosya sorgulama işlemleri şu şekildedir;

Yargıtay kurumu üzerinden yapılan Yargıtay dosya sorgulaması;Öncelikle, http://www.yargitay.gov.trsayfasına giriş yapınız ve burada, Yargıtay dosya sorgulama işlemi için hazırlanmış olan Yargıtay dosya ekranı üzerinden; "il adı""mahkeme türü""mahkeme esas numarası""mahkeme karar numarası" ve "savcılık esas numarası" bilgilerini doldurunuz.

e-devlet kapısı sistemi üzerinden yapılan Yargıtay dosya sorgulaması;Öncelikle, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız. Ardından, T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Burada, Yargıtay dosya sorgulaması için, "E-Hizmetler"yazan bölüm üzerinden, "Yargıtay"bölümüne geliniz. Daha sonra, Yargıtay bölümünün alt başlıkları arasından, "Dava Dosya Sorgulama" yazan başlığı işaretleyiniz.