Gündem ‘Görev yaptığı her ülkede izler bıraktı’

‘Görev yaptığı her ülkede izler bıraktı’

04.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için Dışişleri Bakanlığı’nda tören düzenlendi. Törende konuşan Bakan Fidan, Karagöz’ün diplomasideki başarılarına değinerek “Camiamızın müstesna bir mensubuydu” dedi.

‘Görev yaptığı her ülkede izler bıraktı’

Tatil için geldiği Fethiye’de 30 Haziran’da denizde yüzerken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Türkiye’nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için Dışişleri Bakanlığında tören düzenlendi. Törene Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karagöz’ün ailesi ve çok sayıda meslektaşı katıldı. Merhum büyükelçi bugün İstanbul’da kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Haberin Devamı

‘Görev yaptığı her ülkede izler bıraktı’

Bakan Fidan törende yaptığı konuşmada, “Bugün Türk hariciyesi tarihine daha hayattayken geçmeyi hak etmiş çok değerli bir büyükelçimize ve çok özel bir insana veda etmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Büyükelçi Murat Karagöz, mesleki ve insani özellikleriyle camiamızın çok müstesna bir mensubuydu. Görev yaptığı her ülkede unutulmaz izler bıraktı. Ulanbator Büyükelçiliği sırasında ata yurdu Orta Asya ile bağlarımızın güçlenmesine büyük katkılar sağladı. Amman Büyükelçisi’yken, oldukça zorlu bir dönemde Filistin davasına sahip çıktı” dedi. Karagöz’ün başarısının yalnızca yurtdışı ile sınırlı olmadığını belirten Fidan, “merkez görevlerinde milli diplomasimizin geleneksel kabiliyetlerini, zamanın ruhuyla birleştiren adımlara öncülük etti. Antalya Diplomasi Forumu’nun küresel bir marka haline gelmesinde büyük emekleri oldu. Basın ve kamu ile iletişim alanlarında yenilikçi adımlara imza attı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Görev yaptığı her ülkede izler bıraktı’

Törene Dışişleri Bakanı Fidan, Karagöz’ün ailesi ve çok sayıda meslektaşı katıldı.

Duygusal veda

Merhum Büyükelçi’nin oğlu Batuhan Karagöz ise törende duygusal bir konuşma yaptı. Babasının mesleği sebebiyle ondan uzak kaldığını belirten Karagöz şöyle devam etti:

“Sizlerden üç ricam olacak. İlk ricam sevdiklerinize sevdiğinizi belli edin. Benim gibi ‘Acaba babam biliyor muydu’ gibi hislere kapılmayın. Özellikle babası yanında olanlar; benim artık yapamayacağım, babanıza sarılın. İkincisi; babamın efsanesini hiçbir zaman unutmamak için lütfen çaba gösterin onun çalışkan, sosyal, karizmatik ve savaşçı ruhunu örnek olarak görün. Son olarak da benim için eğer aranızda babam hakkında anlatacak hikayeleri ve hâtıraları olan varsa bunları her zaman dinlemeye hazır olduğumu bilmenizi isterim.”