Gündem 'Halkı 100. yılda mutlu edemedik'

'Halkı 100. yılda mutlu edemedik'

09.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’de temaslarını sürdürdü.

Halkı 100. yılda mutlu edemedik

Ayşegül Kahvecioğlu - Ziyaretinin ikinci gününde Kılıçdaroğlu’nun doğduğu Nazımiye ilçesine giden İmamoğlu, İBB’nin yapımını üstlendiği ve CHP liderinin anne ve babasının isminin verildiği konukevinin açılışına katıldı. 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’na teşekkür 

İBB başkanlığı için “Allah’ın bir lütfu. İstanbullular bize böyle bir imkân yarattı, biz de onlara layık olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullanan İmamoğlu, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında aday oldum İstanbul’a, ona teşekkür ediyorum ve şimdi bu milletin her bireyinin, her inancının, her yaşam biçiminin bulunduğu bir şehrin belediye başkanıyım” dedi. 14-28 Mayıs seçimlerine de değinen İmamoğlu, şunları söyledi: “Halkımızı Cumhuriyetimizin 100. yılında mutlu edemedik. Çok istiyorduk, olmadı ama hem yerel seçimlerde hem bundan sonra... Türkiye’nin gelecekteki problemlerini çözmeye kararlı bir neslimiz var. Bu konuda yürekli bir biçimde çalışmaya ve kararlı bir biçimde bu düzeni değiştirmeye söz vermiş bir kardeşiniz var burada. Hem 2024’te hem bundan sonraki yolculukta milletimiz için çok başarılar elde edeceğimize Nazımiye’den söz veriyorum.” 

Haberin Devamı

Pir Sultan’ın evine İBB’den restorasyon

İmamoğlu’nun Tunceli ziyaretindeki son durağı Pir Sultan Abdal’ın Sivas’tan sürgüne gönderildiği Pülümür’ün Hacılı Köyü’ndeki evi oldu. İBB’nin eve yönelik restorasyon çalışmasını yerinde izleyen İmamoğlu, burada köylülerin pişirdiği aşureden yedi.

Kılıçdaroğlu ‘protestosu’

İmamoğlu, Düzgün Baba Cemevi’ni ziyaret etti. Yoğun ilgiyle karşılaşan İmamoğlu’na bir vatandaş “Sizi destekledik. Ancak sonra o tevazulu İmamoğlu gitti. Siz Kılıçdaroğlu ile yola çıkmıştınız. Kemal Bey’in itibarsızlaştırılması Alevilerin itibarsızlaştırılması demek. Siz buna göz yumuyorsunuz” diye bağırdı. İmamoğlu, yanıt vermezken, diğer ziyaretçiler, protestocuya tepki gösterdi. İmamoğlu’na Nazımiye Belediye Meclisi’nde alınan karar gereği “Fahri Hemşehrilik Beratı” verildi.