Gündem Hiçbir zaman unutulmayacaksın

Hiçbir zaman unutulmayacaksın

17.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Takım İstanbul’a döndü, Atatürk hayranı Ekpe Udoh Anıtkabir’e koştu. Anı defterinde de ‘Yeni inananın Ekpe’ diye yazdı

Hiçbir zaman unutulmayacaksın

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın ABD’li oyuncusu Ekpe Udoh, Anıtkabir’i ziyaret etti.Atatürk’e duyduğu hayranlığı her fırsatta dile getiren Udoh, İntegral Forex Türkiye Kupası’ndan elenerek İstanbul’a dönen kafileye katılmadı. Başantrenör Zeljko Obradovic’ten izin alarak Ankara’da kalan oyuncu, Fenerbahçe Basketbol Operasyonları Direktörü Defne Patır ile birlikte Anıtkabir’e gitti.

Aslanlı Yol’da yürürken, Atatürk ve Anıtkabir’in hikâyesini dinleyen Udoh, rehberler eşliğinde mozole ve Anıtkabir içindeki Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni gezdi, bol bol fotoğraf çektirdi.

Teşekkür etti

Anıtkabir’deki askerlerin nöbet değişim törenini de izleyen Ekpe Udoh, ziyaretinin sonunda Anıtkabir Anı Defteri’ne şu notları yazdı: “Sayın Atatürk, bu dünyaya yaptığın katkılardan dolayı teşekkür ediyorum sana. Hiçbir zaman unutulmayacaksın. Gücünle huzur içinde uyu. Yeni inananın Ekpe.”

29 yaşındaki basketbolcu bir süre önce ‘twitter’dan Atatürk ile ilgili kitap tavsiyesi istemiş, aldığı kitapları yine sosyal medyadan paylaşmıştı. Udoh geçtiğimiz hafta Fenerbahçe Kulübü’nün twitter hesabına verdiği röportajda da Atatürk’e olan sevgisinin altını çizmiş ve “Atatürk müthiş bir lider. Onun hakkında düşündüklerimle ilgili yakında bir projem olacak” ifadelerini kullanmıştı.

ABD’li oyuncunun ziyareti sosyal medyada büyük ilgi görürken, sadece Fenerbahçeli değil, Beşiktaş ve Galatasaraylı taraftarlardan da beğeni topladı.