Gündem İdarelerce SGK borç sorgulama nereden yapılır?

İdarelerce SGK borç sorgulama nereden yapılır?

23.02.2016 - 23:26 | Son Güncellenme:

SGK borç sorgulama işlemini hem kuruluşlar hem de GSS ve BAĞ-KUR’a bağlı olarak çalışan kişiler yapabilirler. Bu işlem online olarak yapılan işlemlerdendir. Detayları haberimizde.

İdarelerce SGK borç sorgulama nereden yapılır

Küçük yaşlardan beri bizler bir meslek sahibi olmak ve paramızı kazanmak için uğraşır dururuz. Kendi ilgi ve yeteneklerimiz doğrultusunda almış olduğumuz eğitiminde karşılığı ile beraber bizler birer meslek sahibi oluruz. Olduğumuz bu mesleklerle iş hayatımızı devam ettiririz. Ancak elbette ki hayatımızın son dönemlerine kadar bizler çalışmayız. Ancak para gelmesi için emekli oluruz. Emekli olabilmek içinde çalışırken yapmamız gereken bazı sorumluluklar vardır. Emekli olabilmek için gerekeli olan koşullardan ilki bağlı olmuş olduğumuz sosyal sigortanı tüm primlerini eksiksiz ve tam bir şekilde ödenmiş olması gerekir.
Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı



SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!


BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bir de belli bir yaşı doldurmuş olmamız gerekir. Bu nedenle vatandaşlar işe başlayıp sigorta girişlerini erken yaptırmak isterler ki daha genç yaşta emekli olma şansına sahip olsunlar. SGK, GSS ve BAĞ KUR kuruluşları bu hizmeti bizlere vermek için hazırlanılmıştır. Her vatandaş sahip olduğu mesleğe göre bu kurumlara prim öderler. Ancak ülkemizde işsizlik oranı da oldukça fazladır. İşsiz olan vatandaşlar bu imkânlardan yararlanmayacak mı? Elbette ki yararlanabilecekler. İşsiz vatandaşlarda yukarı da belirtilen GSS kurumuna bağlı olarak fırsatlardan yararlanabilirler. Diğer sosyal sağlık sigorta kurumlarının prim ücretlerine göre tabi ki de bu kurumun prim ücreti daha düşük oranlardadır.
Bazı zamanlarda ödenmesi gereken prim borçlarımızı ödeyemeyebilir, aksattığımız, unuttuğumuz günler de olabilir. Pek çok faturalar, kiralar, vergiler derken bu prim ücretine para kalmayabiliriz. Böyle olunca da bizlerin ismine bu prim ücreti borç olarak yazılır. Ödenme tarihi geçen bu primlere belli zaman aralıkları ile beraber faiz de uygulanır. Bu nedenlerle borcun ne kadar olduğunu ne zamana kadar yatırma süresinin olduğunuz bilmemiz gerekir.

Haberin Devamı

Ancak iş hayatımızda buna vakit ayıramayabiliriz. SGK kurumuna giderek zaman kaybına uğramak yerine ilerleyen ve gelişen dünya teknolojisini kullanabiliriz. Artık herkesin evinde bir modem, her bireyin elinde de internete giren son model akıllı telefonları vardır. Yani biz vatandaşlar tarafından internete erişim oldukça kolaydır. Bu nedenle online sorgulama işlemlerini kullanarak bizler işlemlerimizi kolaylaştırabiliriz. PTT şubesinden e-Devlet şifresini alarak bizler SGK, GSS, BAĞ KUR Borç Sorgulama işlemini yapabilmek için şifremizi temin edebiliriz. Bu şifre ile sisteme giriş yapıp, e-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu başlığının alt başlıklarından SGK, GSS ve BAĞ KUR borç sorgulama başlığına tıklayınız. Gereken bilgileri girip bağlı olduğunuz kurumu seçiniz. Sonrasında ise sorgulama butonuna basarak işleminizi başlatınız. Ekranda en yeni ve de en güncel GSS, SGK, BAĞ KUR borç sorgulama sonuçlarına ulaşmış olacaksınız. Dakikalar içerisinde sizler bu şekilde sorgulama işleminizi yapacaksınız. Ardından kolay bir şekilde ne kadar prim borcunuz olduğunu, son ödeme tarihinizi, uygulanan ve uygulanacak olan faiz oranını gibi en detaylı bilgilerin bile yanıtlarını bu şekilde öğrenebilir, pratik bir şekilde bu sistemi her zaman kullanabilirsiniz.