Gündem İnşaatın temel kazısının yarattığı sallantı paniğe neden oldu

İnşaatın temel kazısının yarattığı sallantı paniğe neden oldu

12.09.2008 - 14:56 | Son Güncellenme:

.

İnşaatın temel kazısının yarattığı sallantı paniğe neden oldu

TRABZON’da bir apartmanın sakinleri, hemen karşılarında devam eden inşaatın temel kazısında meydana gelen toprak kaymasının yarattığı sallantı yüzünden paniğe kapılarak sokakta sabahladı.

Haberin Devamı


Olay, dün saat 23.00 sıralarında Bahçecik Mahallesi, Refik Cesur Caddesi’ndeki Türkler Apartmanı’nda meydana geldi. inşaatı süren binanın temel kazısında çalışan kepçe, hafif çaplı toprak kaymasına neden oldu. Bu kaymayla birlikte hemen karşıdaki apartman da sallandı. Paniğe kapılan apartman sakinleri canlarını dışarı attı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve belediye ekipleri önlem aldı. Belediye ekiplerince yapılan ilk incelemede, toprak kaymasının apartman için tehlike yaratabileceği belirtilerek bina boşaltıldı ve mühürlendi.


MÜHÜRÜ SÖKÜP BİNAYA GİRDİLER


Bu arada, toprak kayması meydana gelen alanda istinat duvarı yapılması gerektiğini belirten belediye yetkilileri, bunun için başlatılan çalışmanın tamamlanmasının beklenmesi gerektiğini söyledi. Binanın girişine dün akşam konulan mühürün ise söküldüğü gözlendi. Tehlike olduğunu belirtilmesine rağmen binaya giren apartman sakinlerinden Yaşar Güzel, gece yaşananları anlatı ve “Şu anda güçlendirme çalışmaları yapıyorlar. Gece çoluk çocuk kapıda kaldık. Herşeyimiz evde. Eve girmekten başka çaremiz yok” diye yakındı.