Gündem İnstagram mavi tik ne işe yarar, nasıl alınır?

İnstagram mavi tik ne işe yarar, nasıl alınır?

23.04.2018 - 11:08 | Son Güncellenme:

İnstagram üzerinden para kazanmaya başlamayla birlikte ortaya çıkan kavramlardan birisi de hesap onaylama kavramı olmuştur. Para kazanma yoluna göre takipçilerinin güvenlerini isteyen kişiler ya da kurumlarca gerçekleştirilen faaliyetlerden birisi olan İnstagram mavi tikinin ne olduğu ve nasıl alındığı ile bilgiler bu yazı içerisinde verilmektedir.

İnstagram mavi tik ne işe yarar, nasıl alınır

İnstagramda onaylanmış hesap ya da mavi rozetli instagram hesabı ismiyle dolaşan hesaplar kişilerin istekleri sonucu instagram yöneticileri tarafından uygun bulunan hesaplara verilen bir işaretlemedir. Onaylanmış kişilerin isimlerinin yanına konulan bir mavi tik kullanılarak sağlanan mavi rozet o tike sahip profilin güvenilirliğinin bir emaresi olarak görülür.

İnstagram tarafından gerçekleştirilen bu onaylama işlemi; birçokları tarafından gereksiz olarak görülse de, tanınırlığı olan firmalar yahut insanlar tarafından oldukça sık kullanılan bir özelliktir. Özellikle mavi tik kullanan firma yahut kişi, instagram üzerinden para kazanmayı hedeflemekteyse, sahtekârlık yapmak isteyen şahıslar tarafından oluşturulmuş yalancı profiller için müşterilerine bir nebze koruma sağlamış olmaktadır.

İnstagram Mavi Rozeti Nasıl Alınır?

İnstagram mavi rozeti almak isteyen kişiler her şeyden önce eğer belirgin bir tanınırlığı olan kişiler ise İnstagram yöneticileri ile mail yoluyla iletişim kurarak gerekli onayı sağlayabilmektedir. Ancak yine de bu olay burada okunduğu kadar rahat gerçekleştirilen bir işlem değildir. Çünkü İnstagram yetkililerinin bu şekilde kendileriyle iletişim kuran insanları onaylamama oranları oldukça yüksektir.

Daha çok tercih edilen ve etkili olan yöntem ise İnstagram ile çalışan sosyal medya uzmanları ya da sosyal medya ajanslarını kullanmaktır. İnstagram yetkililerine hesap onay isteğinizi ileten ve alanında profesyonelleşmiş sosyal medya ajansları aracılığıyla onayı elde etme işi çok daha kolay olmaktadır.

Bu yöntemde ise ortaya çıkan sorun seçilen sosyal medya ajansının güvenilirliğiyle alakalı olmaktadır. İnstagram hesaplarından daha önce onaylatma işlemini başarabilen ajanslar ile çalışılması başarı açısından daha hızlı ve etkili bir sonuç ortaya çıkartacaktır.

İnstagram üzerinde hesap onaylatma işlemini daha önce yapan bir firmadan destek alındığı konusunda emin olunmalıdır.

İnstagram Onaylama İçin Gereken Unsurlar

İnstagram
yetkileri tarafından mavi tik onaylanması düşünüldüğü kadar zahmetsiz bir faaliyet olmamaktadır. İnstagramın onaylaması için tanınmış bir firma yahut ünlü bir şahsiyet olmak gerekmektedir.

İnstagram yetkilileri onaylama için facebook, twitter gibi sosyal platformlardaki hesapların birbirine bağlanmasını istemektedir. Bununla birlikte İnstagram üzerindeki takipçilerin fazla sayıda ve aktif olmaları gerekmektedir.

Takipçilerin durumu, İnstagram yöneticilerinin mavi rozeti onaylamasını yapmalarını hızlandıran büyük bir etken olacaktır.

Haberin Devamı