Gündem Kalça ve basen inceltmenin yolları

Kalça ve basen inceltmenin yolları

25.04.2018 - 10:33 | Son Güncellenme:

Kalça ve basen bölgesinde genişleme çoğu kadın için can sıkıcı bir sorun. Oysa çözüm sanıldığı kadar zor değil. Hayatınıza egzersizi, sağlıklı beslenmeyi katmalı ve sabırlı olmalısınız. Şimdi kalça ve basenlerinizi inceltmek için hayatınıza getirebileceğiniz yeniliklere bir göz atalım...

Kalça ve basen inceltmenin yolları

Hayatınıza hareket katın

Kalça ve basen bölgesini eritmek istiyorsanız, günlük hayatınızda hareket etmeye özen gösterin. Özellikle kalça ve basen bölgenize özel bir egzersiz programı uygulayın.

Vaktiniz varsa yüzün

Yüzmek, vücudunuzdaki tüm kasları çalıştırır. Suyun altında bacak egzersizi yapmanız basen ve kalçalarınızdaki yağdan sizi kurtarır ve vücudunuzu sıkılaştırır.

Bol bol yürüyün

Yürümenin vücudunuza faydası saymakla bitmez. Günlük hayatınızda gözünüzde büyüyen yolları araçla gitmek yerine yürüyün. Günde en az 20 dakika yürümek vücudunuza gözle görülür fayda sağlar.

Koşun

Kaslarınızı en çok sıkılaştıran egzersizlerden biri koşmaktır. Ancak koşu için yeterli kondisyona sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Temponuzu yavaş yavaş artırın ve kendinizi gözlemleyin. Koştuğunuz süre içerisinde vücudunuzdaki yağ yakımı hızlanır, vücudunuz sıkılaşır, kalça ve basenlerinizde oluşan fazlalıklardan kurtulursunuz.

Asansör yerine merdivenleri tercih edin

Günlük hayatınızda kullandığınız asansörü artık hayatınızdan çıkarın. Merdivenlerde yaptığınız inip çıkma hareketi sayesinde kalça ve basenleriniz sıkılaşmaya başlar. Size bu dönemde en çok yardım edecek hareket merdiven çıkmaktır.
Basen ve kalçalarınızı eritme döneminde hareketin büyük faydası olduğu gibi sağlıklı beslenmenin de etkisi büyüktür. Hayatınızdan yağ içerikli besinleri çıkararak yerine daha sağlıklı, lifli yiyecekleri sokun. Kısa zaman içerisinde vücudunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.

Meyve ve sebzeler vazgeçilmez besinleriniz olsun

Meyve ve sebzeler genel olarak kalori bakımından düşük besinlerdir. Vücudunuzda yağ yakımında aktif rol oynarlar. Kalça ve basen eritme döneminizde bol bol tüketmeniz size fayda sağlar.

Kalorisi yüksek abur cuburları hayatınızdan çıkarın

Kalça ve basen inceltme döneminde uzak durmanız gereken besinlerin başında kalorisi yüksek, yağ dolu abur cuburlar gelir. Bunları tüketmek yerine kendinize daha sağlıklı, kalori bakımından daha düşük atıştırmalıklar yapabilirsiniz. Sağlığınız ve aynadaki görünümünüz için bu tür besinlerden kaçının.