Gündem Kongreler öncesi örgütlere inceleme

Kongreler öncesi örgütlere inceleme

19.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Denetlenen 48 ile ilişkin raporlar CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sunuldu. CHP, önümüzdeki hafta 30 il için denetmen gönderecek. Bir sonraki hafta ise denetmenler Ankara, İstanbul ve İzmir’e gidecek.

Kongreler öncesi örgütlere inceleme

Mehtap Gökdemir - CHP, ilçe, il kongreleri ve yerel seçim öncesinde örgütün fotoğrafını çekiyor, kanaat önderlerinin kapısını çalıyor. 30 denetmen vekil aracılığı ile ilk etapta ziyaret edilen 48 ile ilişkin raporlar son MYK’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunuldu.

Haberin Devamı

CHP Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç, Milliyet’e örgüt çalışmalarını anlattı. 48 ilde 30 denetmenin incelemelerini bitirdiğini, raporlarını getirdiğini, Genel Başkan’a ve MYK’ya sunulduğunu ifade eden Özkoç, şunları söyledi:

“Seçimlerden sonra hem örgütlerimizin durumu nedir, hem kongrelere hazırlanırken içtüzüğün emrettiği şekilde bir hazırlık yapılıyor mu, hem de bu arada yerel yönetimlerle ilgili hazırlıkların da eksiksiz devam etmesi gerekiyor diye istişarelerde bulunuldu. Hazırlanan raporları biz de MYK’ya ve Genel Başkan’a sunduk. Önümüzdeki hafta da diğer kalan illerimiz hallolacak. Üç büyükşehrimize de bir sonraki hafta gidilecek. Böylece hızlı bir şekilde 81 il tüm denetmen milletvekillerimiz tarafından incelenmiş olacak. Bununla da önümüzdeki sürecin nasıl yönetilmesiyle ilgili bilgi yönetime aktarılmış olacak. Yerel seçimlerde bu iktidara bir karşı duruş sergilenmesi gerekiyor. Bir ders vermek gerekiyor.”

Haberin Devamı

‘Eksikler giderilecek’

Denetmenlerin yaptığı çalışmaya ilişkin Özkoç, “Önümüzdeki kongre sürecinde sağlıklı bir süreç yürüyor mu, örgütün yerel seçimlerle ilgili bir hazırlığı var mı, yerel seçimlerde de eksiklerimiz nedir o bölgelerde, sandık güvenliği ile ilgili bizim tespit ettiğimiz eksikliklerin hızla giderilmesi gerekiyor. Onunla da ilgili çalışmaları da denetleyen süreçle de ilgili bilgi alan ve içtüzüğün hükümlerine uygun da kongre sürecinin yürütülmesini sağlanmasını isteyen bir çalışma oldu” bilgisini verdi.

Büyükşehirlere yönelik incelemeleri daha kapsamlı tutacaklarını aktaran Özkoç, “Sadece örgütümüzle değil, kanaat önderleriyle de görüşmeler yapıyorlar. Onların da fikirlerini alıyorlar” dedi.

Ön seçim talebi

Öte yandan, illere yapılan ziyaretlerde teşkilatların önümüzdeki sürece ilişkin talepleri de soruldu. Edinilen bilgiye göre örgütlerin Genel Merkez’den en yoğun talebi, milletvekili ve belediye başkan adaylarının “ön seçimle belirlenmesi” oldu.