Gündem Mehmetçik Kut'ül Amare 2. yeni bölüm fragmanı yayınlandı!

Mehmetçik Kut'ül Amare 2. yeni bölüm fragmanı yayınlandı!

18.01.2018 - 07:30 | Son Güncellenme:

Mehmetçik Kut'ül Amare bu akşam ilk bölümü ile geldi. Ekranlara yeni bir soluk getirecek olan dizinin başrolünde Kaan Taşaner yer alıyor. Birinci Dünya Savaşı'nın sürdüğü yılları konu edinen dizi tarihi dokusuyla herkesi etkilemeyi başardı. İşte Mehmetçik Kut'ül Amare dizinin konusu, oyuncu kadrosu ve Mehmetçik Kut'ül Amare 2. yeni bölüm fragmanı...

Mehmetçik Kutül Amare 2. yeni bölüm fragmanı yayınlandı

Birinci Dünya Savaşı'nın sürdüğü yıllarda, tek hayali devletin yeniden dirilişi olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan kahramanların çölün kızgın kumlarına yazdığı destanı anlatmaya çalışacaklarını belirten Bozdağ “İnşallah kahraman Mehmetçik'e layık bir proje çıkarmış oluruz.” dedi.

Haberin Devamı

Mehmetçik Kul'ül Amare bu akşam 1. bölümü ile TRT 1'de izleyici karşısına çıkıyor...

MEHMETÇİK KUL'ÜL-AMARE 2. BÖLÜM FRAGMANI

MEHMETÇİK KUL'ÜL-AMARE DİZİSİNİN KONUSU

Mehmetçik Kut’ül-Amare dizisi, Birinci Cihan Harbi’ne hazırlanan Osmanlı devletinde, tek hayalleri devletin yeniden dirilişi ve kurtuluşu olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu alıyor.

Darülfünun talebesi olan Mehmet, vatanı için her türlü fedakarlığı ve çabayı göstermekten geri durmaz. Bu amaçla başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu ve en kabiliyetli askerlerin seçildiği Osmancık Taburu’na katılıp cepheye gitmek için büyük bir mücadele gösterir.

İhtişamlı bir devletin varislerine bıraktığı son destan olan Kut’ül Amare Zaferi’ni konu alan dizi, Mehmet karakterini merkezine alarak her anı heyecan, aksiyon ve derin duygularla yoğrulmuş hikâyesiyle seyirciyle buluşacaktır. Bunun yanında Mehmet’in, vatan için canını ortaya koyarken karşısına çıkacak Zeynep ile yaşayacakları sevda ise, çöle yazılan bir aşk destanı olacaktır.

Mehmet, başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu Osmancık Taburu’yla birlikte Arap coğrafyasında büyük bir mücadele gösterecektir. Bölgede yaptıklarıyla Osmancık Taburu içinde büyük bir kahraman haline gelecektir. Mehmet kahramanlıkları İngilizlerin oyunlarını bozacak ve Kut’ül Amare destanının mimarı olacaktır.

Osmanlı Devleti’nin, İngilizleri Kut’ül-Amare’de kuşatıp teslim almasında canını ortaya koyacak olan Mehmet ile birlikte Osmancık Taburu’nun diğer kahraman askerleri de yakından tanıtılacaktır. Aynı zamanda Osmanlı Devleti askerleriyle, İngiliz askerleri arasında çöllerde, dağ başlarında, nehirlerde yaşanan amansız mücadele tarihi kaynaklara dayanılarak anlatılacaktır.

Haberin Devamı

MEHMETÇİK KUT'ÜL AMARE 1. BÖLÜM FRAGMANI

OYUNCULARA ALTI AY ASKERİ EĞİTİM

Başarılı oyuncu kadrosu ile dikkat çeken yapımda, 35 ana cast oyuncu ve 160 kişilik özel bir aksiyon ekibi yer alıyor. Projede bulunan oyuncu ve aksiyon ekibi, Türkiye'nin en iyi askerleri tarafından altı ay boyunca; at binme, göğüs göğüse çarpışma ve çöl şartlarında mücadele gibi 19. Yüzyıl’daki Osmanlı askerlerinin aldığı tüm eğitimlere tabi tutuldular.

Haberin Devamı


BUGÜNE KADAR GÖRÜLMEMİŞ BÜYÜKLÜKTE PRODÜKSİYON

Tanıtımları bugüne kadar sosyal medyada milyonlarca kez izlenen ‘Mehmetçik Kut’ül Amare’nin, izleyicinin bugüne kadar görmediği büyüklükte bir prodüksiyon olduğunu ifade eden dizinin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ, “Dizimiz için Türkiye’nin en büyük film platosunu kurduk. Irak’taki Kut şehrini Türkiye’de neredeyse yeniden inşa ettik. Platomuz dışında İstanbul’daki tarihi mekanlarda, İzmir ve farklı illerde çekimler yaptık. Dizi için binlerce çadır, tüfek, silah ve mühimmat üretildi. 60 kişilik sanat ekibimiz projenin hayata geçirilmesi için 2 yıldır en ince nüanslara kadar detaylı bir çalışma yürüttü.” dedi.

OYUNCU KADROSU

Kaan Taşaner- SÜLEYMAN ASKERİ
33 yaşında, gözü kara, vatanına ve milletine sonuna kadar bağlı biridir. Verilen görevleri, eksiksiz ve sorgusuz sualsiz bir şekilde yerine getirir. Ömrü savaşlarla geçmiş ve Enver Paşa’nın yakın silah arkadaşı olmuştur. Sert mizaçlı biridir. Geçmişi başarılarla dolu bir askerdir. Teşkilat-ı Mahsusa'nın başındaki isimdir.

Haberin Devamı

İlker Aksum-COX
42 yaşında, çıkarları için her şeyi yapabilecek bir kişilikte, acımasız ve güvenilmez biridir. Zorlu bir çocukluk geçirmiştir. İngiliz İstihbaratı tarafından 5 yaşında yetimhaneden alınıp, sıkı bir eğitimden geçirilmiştir. İngiltere’nin çıkarlarına hizmet etmek için, hedefi doğrultusunda her şeyi mübah gören bir ajandır. Bir Arap kadar Arapça, bir Türk kadar Türkçe konuşabilmektedir.

İsmail Ege Şaşmaz-MEHMET
Mehmet, 20 yaşında, Darülfünun talebesi, hırslı, kararlı ve vatanperver bir gençtir. Mazlumun yanında, asi ruhlu ve inatçı bir kişiliktir. Anne ve babasını 5 yaşında Osmanlı-Yunan savaşında kaybettiğinden beri Hüsrev tarafından büyütülmüştür. Vatanı için gözünü kırpmadan canını verebilecek bir aslan parçasıdır.

Serdar Gökhan-HÜSREV
63 yaşında, Plevne gazisi bir pehlivandır. Ömrü savaşmakla geçmiştir. Liyakat madalyası bulunan eski bir askerdir. Bektaşi ocağında aldığı eğitim doğrultusunda, hayat felsefesini çizmiştir.

Haberin Devamı

Gamze Özçelik-ELIZABETH
32 yaşında, Amerikalı bir gazeteci görünümündeki casustur. İyi bir iletişim yeteneğine ve keskin bir zekaya sahiptir.