Gündem Online ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır?

Online ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır?

05.11.2016 - 09:36 | Son Güncellenme:

Ehliyet yenileme işlemi artık online olarak yapılabiliyor. Bu işlemle bir çok araç sürücüsünün işi kolaylaşıyor. Peki Ehliyet yenileme nedir ve neden gereklidir? Bunun için belirlenen süreler nelerdir? İşte ehliyet yenileme ile ilgili merak edilen sorular ve cevapları...

Online ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır

Vatandaşların her biri araç kullanımı için belgelere ihtiyaç duyarlar. Emniyet Genel Müdürlüğü çeşitli sınavların yapılmasının ardından kişilerin araç kullanmaya hak kazandıklarına ilişkin olarak onlara bir ehliyet belgesi verir. Ehliyet belgesi kişilerin o aracı kullanabildiğine ilişkin bilgiler verir. Bu nedenle bu ehliyet belgesi oldukça önemlidir. Ehliyet belgesine erişim sağlayabilmek için sizlerin tüm sınavları başarıyla geçmeniz gerekir. Ardından bu ehliyet belgesini almaya hak kazanmış olursunuz. Ehliyet belgesi uzun zamandır kullanılmakta ise sizlerin bu belgeyi yenilemeniz gerekir.

Haberin Devamı


EHLİYET YENİLEME İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Son dönemlerde uluslararası olarak yapılan değişimler sonucunda kişilerin sahip olduğu ehliyet belgeleri onların Avrupa da araç kullanabilmesini sağlamıştır. Bu nedenle gerçekleştirilen ehliyet yenileme işlemleri vardır. Otuz yıl öncesinde de on yıl öncesinde de alınan ehliyetler vardır. Bu ehliyet belgesi yeni çıkarılan ehliyetle belgelerine uygun olmadığı için ehliyet yenileme işlemi gerçekleştirilir. Online şekilde yapılmayan başlanan binlerce işlemlerden sonra bizler de kısa bir süre içerisinde bu tür ehliyet yenileme işlemlerini internet sayfası üzerinden alabiliriz. Günümüzde artık pek çok işlem internet üzerinden yapılmaktadır. İnternet sayfası üzerinde bulunan bu online işlemlerin yapılması oldukça kolaydır. Bizler de internet sayfasını kullanarak online şekilde bu ehliyet yenileme işlemi için randevu alabiliriz.

Haberin Devamı


Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu işlem yapılmaktadır. Ancak bu kurum da çok fazla kalabalık oluşmaması için öncelikle ehliyet yenilemek isteyen kişilerin online şekilde sıra almaları gerekir. Online ehliyet yenileme sırası alan vatandaşlar gerekli belgeleri ile beraber bu kurumlara giderek kısa sürede yeni ehliyetlerine sahip olabilirler. Herkesin en kısa zamanda bu ehliyetlerini yenilemeleri gerekir. İnternet ile erişim sağladıkları pek çok ortamda “surucurandevu.egm.gov.tr” adresine giriş yapabilirler. Gereken yönergeleri takip ederek kısa sürede bu tür çalışmalardan yararlanabilirler. Bu sistemden ehliyet yenilemek için randevu alabilirler. Sonrasında da vatandaşlar artık belirlenen gümde Emniyet Genel Müdürlüğüne başvurabilirler. Bu binaya giderken işlemi yapabilmeleri için yanlarında götürmeleri gereken birtakım belgeler vardır. İlk müracaat için Sürücü Belgesi Dosyası, Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği, motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası, Sürücü Sağlık Raporu,2 adet fotoğraf, kan Grubunu belirtir belge veya yazılı beyan gibi belgeler gerekir. Kayıt yenileme işlemi için ise Eski sürücü belgesi, nüfus cüzdanı pasaport veya Avukatlık Kimliği, sürücü sağlık raporu, 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz, 2 adet fotoğraf, kan grubunu belirten belge. Bu belgelerin ayrıntılı şekli de zaten siz randevu aldığınızda da gerekli alanlarda belirtilecektir. Bu şekilde kolayca ehliyet yenileme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.