Gündem Özel okul teşvik sonuçları belli oldu

Özel okul teşvik sonuçları belli oldu

07.09.2017 - 09:34 | Son Güncellenme:

Özel okul teşvik sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adayların erişimine açıldı.

Özel okul teşvik sonuçları belli oldu

Millî Eğitim Bakanlığınca, özel okullarda okumak isteyen öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği başvuru hakkı sonuçları açıklandı.

Haberin Devamı

Bu yıl özel okul teşvik başvurusu için 589 bin 515 öğrenci ve 8 bin 499 özel okul müracaat etti. Teşvikten yararlanmak isteyen öğrencilerin e-Okul, özel okulların ise MEBBİS üzerinden yaptıkları başvuru süresi dün sona erdi.

75 BİN ÖĞRENCİ İLK KEZ DESTEK ALACAK

Millî Eğitim Bakanlığınca, her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2017-2018 öğretim yılında okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 60 lira, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 680 lira, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yapılacak.

ÖZEL OKUL TEŞVİK DESTEĞİ SONUÇLARI SORGULAMA

TEŞVİK HANGİ KOŞULLARDA KESİLİYOR?

Haberin Devamı

İlkokul, ortaokul ve ortaöğretimde okuyan ve teşvik almaya hak kazanan öğrenciler eğitim kademesinin sonuna kadar bu haktan yararlanıyor.

Örneğin ilkokulda teşvik alan öğrenci 4 yılın sonuna kadar teşvik alıyor, ortaokulda tekrar başvuruyor. Teşvik almaya hak kazanan öğrencilerden uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç olmak üzere, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybediyor.