GündemPınar Gültekin davasında Yargıtay’dan itiraz

Pınar Gültekin davasında Yargıtay’dan itiraz

17.05.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

Muğla’da 2020 yılında üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in vahşice öldürülmesine ilişkin davada sanık Cemal Metin Avcı’ya “tasarlayarak ve canavarca hisle kasten öldürme suçundan” ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı’ya ise “suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme” suçundan 4 yıl hapis cezası verilmişti.

Pınar Gültekin davasında Yargıtay’dan itiraz

KENAN GÜRBÜZ/MUĞLA- Temyiz edilen karar Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozulmuş ve “canavarca hisle öldürme yoktur, sanık haksız tahrikten yararlanmalıdır” yönünde karar vermişti.

Haberin Devamı

Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararına karşı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itirazda bulundu. Gültekin ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, itirazın bugün itibarıyla taraflarına tebliğ edildiğini duyurdu. Avukat Epözdemir yaptığı açıklamada, Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin oy çokluğuyla verdiği kararın “hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsiz” olduğunu vurgulayarak, kararı “hukuk garabeti” olarak nitelendirdi. Epözdemir, “Adli tıp raporuna göre diri diri yakılan ve üzerine beton dökülerek nehre atılan Pınar Gültekin’in katledilmesine ilişkin verilen bu karar, açıkça kamu vicdanını zedelemiştir” ifadelerini kullandı.

KEŞFETYENİ
Survivor All Star'da ilk eleme adayı belli oldu!
Survivor All Star'da ilk eleme adayı belli oldu!

Cadde | 17.05.2025 - 01:27

Survivor'da haftanın ilk dokunulmazlık oyununu oynandı. İlk eleme adayı belli oldu. İşte detaylar...

Yazarlar