Gündem Saadet Partisi'nden Kılıçdaroğlu'na görüşme tavsiyesi: HDP'yi ziyaret etmesi gerekir

Saadet Partisi'nden Kılıçdaroğlu'na görüşme tavsiyesi: HDP'yi ziyaret etmesi gerekir

08.03.2023 - 14:04 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak seçilmesinin ardından şimdi gözler HDP'den gelen çağrıya çevrildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 'Kılıçdaroğlu'na kendisini bizlerle görüşmeye bekliyoruz' diye seslendi. Bu çağrıya CHP'den yeşil ışık var. Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'HDP'ye ziyaret olasıdır' dedi. Peki HDP'nin çağrısı ve CHP'nin HDP'ye yanıtı 6'lı masada nasıl karşılık görüyor? 6'lı masadaki diğer ortaklarından dikkat çeken açıklamalar var.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesinin ardından çağrıda bulundu. Sancar çağrısında, 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı açıklandı. Öncelikle 'hayırlı olsun' diyim ve hemen ekleyeyim; Bekliyoruz kendisini... Bizlerle görüşmeye bekliyoruz.' dedi.

Haberin Devamı

Bu çağrının ardından gözler CHP'nin tavrının ne olacağına çevrildi. İlk sinyal Habertürk televizyonuna katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi. Özel, 'HDP'ye ziyaret edilmesi olasıdır. Meclis'in diğer grupları gibi milletin oylarıyla yolladığı, işte 6 milyonun üzerinde oy almış ve 'Gidin orada demokratik siyaset yapın' diyen kişilerdir.' ifadelerini kullandı.

Özel'in açıklamalarının ardından ise HDP'li Pervin Buldak grup kürsüsünden seslendi. Buldan, 'Bizim derdimiz basit hesaplar değil, politik ilkeler' açıklamasını yaptı.

İYİ PARTİ

CHP ve HDP'nin karşılıklı mesajlarının sonrasında gözler bu kez özellikle masada HDP hassasiyetiyle bilinen İYİ parti lideri Meral Akşener'e çevrildi. Akşener o soruya Habertürk yayınında yanıt verdi. 'Bizi ilgilendiren bir durum yok. Asla getiremez.

Haberin Devamı

SAADET PARTİSİ

Masanın bir diğer ortağı... Saadet Partisi'nden de dikkat çeken bir açıklama geldi. Parti Sözcüsü Birol Aydın, 'Sayın Kılıçdaroğlu HDP ile pek tabi olarak ziyaret etmesi gerekir. Ziyaret etmemesi büyük bir eksiklik olur. (Bakanlık) Olacaksa bunlar da konuşulur. Ama masaya gelmeme hususu da sayın Cumhurbaşkanı adayının değerlendirmesiyle, kararıyla mümkün olacaktır.' dedi.

GELECEK PARTİSİ

Fox televizyonuna konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'HDP, Türkiye'de meşru bir siyasi parti. Bu masa 6'lı bir masadır. Herkesten oy istemek, bunun içinde herkesle temas kurmak sorumluluğuna ve hakkına sahiptir. Bu masanın 6'lı masa olarak korunması, dışarı her partiyle ilişki var. HDP ile ilişkiler konusunda farklı partilerin, farklı pozisyonları var. Hepmiz de birbirimizin pozisyonuna saygı gösteriyoruz' ifadelerini kullandı.