Gündem Şentop: Tam istiklalden hiç vazgeçmedik

Şentop: Tam istiklalden hiç vazgeçmedik

24.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM 103’üncü açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ankara’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Şentop: Tam istiklalden hiç vazgeçmedik

TBMM’de ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapılrdı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un anıta çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Buradaki törende Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Meclis Başkanvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Haydar Akar, TBMM İdare Amiri Erkan Haberal, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve milletvekilleri yer aldı.

Haberin Devamı

‘103 yıldır aynı ruhla’

Anıtkabir’de düzenlenen törene ise Şentop’un yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Devlet erkanının ziyareti sırasında 81 ilden gelen çocuklar ellerinde Türk bayrakları ile Anıtkabir’de hazır bulundu. Heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Şentop’un mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şentop, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defterini imzalayarak özetle şunları yazdı: “Milli egemenlikten ve tam istiklalden hiç vazgeçmediğimiz bu 103 yılda, gelecek asırlarda da aynı ülküyle yol yürüyecek müstakbel şuurlu nesilleri yetiştirme hedefiyle çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin güvenli ellerinde ilelebet devam edecektir. TBMM, 23 Nisan 1920’deki kutlu kuruluş gününden bugüne, 103 yıldır aynı ruhla; Misakı Milli hedefleri içinde, tek vatan telakkisi ile al bayrağımız altında varlığımızı sürdürmenin teminatı olmaya devam edecektir.”

Haberin Devamı

Şentop: Tam istiklalden hiç vazgeçmedik

Meclis’te bilim şenliği

Ankara Üniversitesi’nin de katkısıyla “Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi Bilim Şenliği” düzenlendi. Vatandaşların 26 Nisan’a kadar Meclis bahçesinde ziyaret edebileceği etkinlik kapsamında çocuklar robot atölyesi, geleneksel oyunlar atölyesi, engelsiz atölye, akıl ve zeka oyunları atölyesi gibi alanları gezerek, oyun alanında eğlendi. -ANKARA Milliyet