Gündem SGK hizmet dökümü alarak SSK sorgulamanızı yapın!

SGK hizmet dökümü alarak SSK sorgulamanızı yapın!

19.10.2015 - 08:45 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü aldıktan sonra SSK sigorta sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Bu dökümü almak gayet kolay. Bu dökümü nasıl alacağınızı haberimizin devamından alabilirsiniz.

SGK hizmet dökümü alarak SSK sorgulamanızı yapın

SGK Hizmet dökümü sigorta bilgilerinizin ve emeklilik bilgilerinizin bulunduğu bir dökümdür. Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan yani her ay düzenli olarak prim veya sigortasını yatıran vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanabilir. Ayrıca yatırması gereken prim ve sigortaları tamamladığında ve emeklilik yaşı geldiğinde vatandaşlar emekli olabilir. Emekli olduktan sonra da emekli maaşı alabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için 3 kurumdan birisine bağlı olmalısınız.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

SGK SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumlarından bir tanesine bağlı olarak çalışan vatandaşlar sigortalarını ve primlerini düzgün olarak yatırır ise Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanabilir ve emekli olabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan vatandaşlar için bazı programlar geliştirmiştir. Ne zaman emekli olurum, emekli maaşı hesaplama, emekli maaşı sorgulama, SGK borç sorgulama gibi programlar sayesinde vatandaşlar hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Haberin Devamı

Hesaplama ve sorgulama işlemlerini yapabilmeniz için emeklilik bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Emeklilik bilgilerini öğrenmek için ise hizmet dökümü işlemlerini almanız gerekir. SGK hizmet dökümü alma işlemini E-SGM üzerinden yapıyorduk. E-SGM üzerinden şifresiz olarak kimlik bilgileriniz ile yapabiliyordunuz. Ancak E-SGM üzerinden bu işlemi artık yapamıyorsunuz. Bu sistem yanlış bilgi verdiği ve tıklanma oranının düştüğünden ötürü kapandı. Bu yüzden artık E-Devlet üzerinden SGK hizmet dökümü alabiliyorsunuz.

E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıklayarak giriş işlemine başlayabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaş kimlik doğrulama sayfasında E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için farklı giriş yolları bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş yollarından bir tanesi olan E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçtikten sonra sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Diğer giriş yollarından bir tanesi ise mobil imza ile giriş seçeneğidir. Mobil imza seçeneği ile giriş yapman için öncelikle cep telefonunuzun ve hattınızın mobil imza desteğini kaldırması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Eğer üzerinizde kayıtlı bir mobil imza bulunuyor ise bu giriş seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu giriş seçeneği ile giriş yapmak için sisteme T.C. kimlik numaranızı ve cep telefonu numaranızı girdikten sonra son olarak GSM operatörünüzü seçmeniz gerekmektedir. Tüm bu bilgileri girdikten sonra ilerle seçeneğini seçerek giriş işlemine devam edebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş seçeneklerinden bir tanesi de elektronik imza ile giriş seçeneğidir. Bu seçenek ile giriş yapmanız için şahsınıza ait bir elektronik imzanın bulunması gerekmektedir. Şahsınıza ait elektronik imza kartınız ile kimliğinizi doğruladıktan sonra bu sayfada kart tipini seçmelisiniz ve son olarak da giriş seçeneğini seçtikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine son giriş seçeneği ise T.C. kimlik kartı ile giriş seçeneğidir. Bu sayfada giriş seçeneğini seçtikten sonra giriş işlemine devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra SGK hizmet dökümü belgesi ve SSK sorgulaması için ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet sistemine kayıtlı bütün hizmetler yer almaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden S harfini seçmelisiniz. S harfi ile başlayan kurumlar karşınıza geldikten sonra kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz.