Gündem SGK Hizmet Gün Dökümü Sorgulama ile SSK Prim Borç Sorgulama İşlemi

SGK Hizmet Gün Dökümü Sorgulama ile SSK Prim Borç Sorgulama İşlemi

16.05.2015 - 09:31 | Son Güncellenme:

SGK ve SSK sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapmak artık çok kolay! SGK hizmet gün dökümü sorgulama ve SSK prim borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve SSK sorgulama işleminin tüm detaylarını sizler için hazırladığımız haberimizde bulabilirsiniz...

SGK Hizmet Gün Dökümü Sorgulama ile SSK Prim Borç Sorgulama İşlemi

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde hizmetlerine ilişkin olarak oldukça geniş bir hizmet uygulaması ağı bulunuyor. Böylelikle de sigorta mükellefleri kurum ile ilgili olan tüm sigorta işlemlerini günün her saatinde internete erişim sağlayabildikleri her yerden yapabilme imkanına sahip olabilmesine yardımcı oluyor. Günümüzde sigorta mükellefleri internet üzerinden SGK hizmet dökümü alma işlemlerini online olarak yapabilme imkanına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen E-SGM uygulaması üzerinden yapılabilen SGK hizmet dökümü işlemi e-Devlet sisteminden de yapılabiliyor. Ancak sigorta mükelleflerinin internette yer alan E-SGM uygulamasında şu anlık bakım olması nedeni ile sigorta sorgulamaları işlemlerini sadece e-Devlet sistemi üzerinden yapabilmeleri mümkündür. Bu neden ile de sigorta mükelleflerinin dijital platform üzerinde yer alan tüm kamu kurumlarını ve online hizmetlerini tek bir portal üzerinde toplayan Başbakanlık’ ın e-Devlet sistemini bu işlemlerinde kullanmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüz modern Türkiye’sinde kamu kurumlarının interneti kamu hizmetlerinde daha aktif bir şekilde kullanmaya başlaması ile birlikte, vatandaşlar daha modern ve daha kaliteli kamu hizmeti alabilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de gelişen modern teknoloji sayesinde insanların internete çok daha kolay ve pratik bir şekilde erişim sağlayabiliyor olması internetin yaşamın her alanında en etkin ve en yoğun şekilde kullanılmasına neden oluyor. Bu şekilde insanların yaşamlarının farklı alanlarında önemli kolaylıklar ve yeni nesil avantajlar sağlanabiliyor olması nedeni ile kamu kurumlarının hizmetlerinde de internet en aktif şekilde kullanılıyor. Türkiye’de vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde online hizmetlere ağırlık verilmesi, vatandaşın 7 gün 24 saat kamu kurumları ile olan işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Bu neden ile de son dönemlerde internet üzerinde yer alan online kamu hizmetlerinde yüksek oranda artışlar yaşanıyor.

Haberin Devamı

2006 yılında kurulduğu günden bu yana interneti hizmetlerinde en aktif şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’de interneti en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarının başında geliyor. Sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi üzerinde SGK hizmet dökümü alma işlemlerini yapabilmeleri için diğer tüm e-Devlet sistemi işlemlerinde olduğu gibi güvenli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak, sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda sigorta mükelleflerinin e-Devlet sisteminin turkiye.gov.tr adresindeki ‘sisteme giriş’ ekranından ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemine giriş yapan sigorta mükellefleri online olarak SGK sorgulama işlemlerini daha güvenli ve daha kolay şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetlerini kullanarak SGK sorgulama işlemlerini yapabilmeleri için öncelikli olarak e-hizmetler kategorisinde bulunan alfabetik sıralamalı kamu kurumları listesinde ‘S’ harfine gelerek Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarına erişim sağlanabiliyor. Bu uygulama listesi içerisinde SGK sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için bağlı bulunan sigorta koluna göre sunulan ‘hizmet bilgisi’ seçeneğine tıklanması gerekiyor. Yani sigorta mükellefleri SSK için ‘4A hizmet bilgisi’, Bağkur için ‘4B hizmet bilgisi’ ve Emekli Sandığı için ‘4C hizmet bilgisi’ uygulamasına girmeleri gerekiyor.

Bu şekilde bağlı bulundukları sigortalarının en güncel durumuna ilişkin olarak ayrıntılı bilgilere SSK sorgulama işlemini e-Devlet sistemi üzerinden yapabilme imkanına sahip olabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen bu sigorta sorgulama işlemi ile sigorta mükellefleri sigorta sicil numarası, sigorta müstahaklık durumu, sigorta ilk işe giriş, işe giriş ve çıkış tarihleri, toplam prim ödeme gün sayısı, toplam hizmet süresi, dönemlik prim ödemeleri ve toplam kazanç gibi bilgilerin en güncel ve en ayrıntılı bilgilerine ulaşabilme olanağına sahip olunabiliyor. Böylelikle sigorta mükellefleri, güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek için internette yer alan bu Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerini yoğun şekilde kullanılıyor. İnternet üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sitesindeki E-SGM uygulamasında sigorta işlemlerini online olarak yapabilme imkanına kısa bir süre içerisinde yeniden ulaşabilecek. E-SGM uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin daha kaliteli hizmet alabilmelerini sağlayabilmek amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriliyor.