Gündem SGK sorgulamayla SSK hizmet dökümünüze kolayca ulaşabilirsiniz

SGK sorgulamayla SSK hizmet dökümünüze kolayca ulaşabilirsiniz

31.08.2015 - 22:33 | Son Güncellenme:

SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işlemini yapmak ve SSK sigorta primlerinizi sorgulayabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SGK sorgulamayla SSK hizmet dökümünüze kolayca ulaşabilirsiniz

SGK’ lı için internet hizmetlerinin kapsamı her geçen gün daha geniş alanlara ulaşıyor. Özellikle de sn yıllarda gelişen internet teknolojisini daha aktif şekilde kullanmaya başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri, mükelleflerine önemli ayrıcalıklar ve kolaylıklar sağlıyor. Özellikle de vatandaşın SGK hizmet dökümü gibi son derece pratik olan bir işlemi saatlerce sıra bekleme çilesi ve yoğun evrak işlemleri ile yapması yerine, internete bağlanabildiği her yerden son derece pratik bir şekilde sadece birkaç dakika süren dijital işlemler ile alabilmesine olanak sağlanıyor. Bu gibi son derece önemli zaman tasarrufu sağlayan ve pratik işlem fırsatları sunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online sigorta hizmetleri, vatandaşlar tarafından çok daha yoğun şekilde tercih ediliyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte internete erişimde de son derece önemli kolaylıkların elde edilebilmesi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetlerinin her geçen gün daha yoğun şekilde kullanılmaya başlanmasına yol açıyor. Dijital teknolojilerden yararlanarak, sigortasının en güncel durumu hakkında ayrıntılı bilgiler alabilmek isteyen her sigorta mükellefinin kullanabildiği Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online SGK hizmet dökümü sorgulama hizmeti 2 farklı yöntem aracılığı ile yapılabiliyor. Vatandaşın dijital platform üzerinde daha güvenli , daha hızlı ve daha kolay şekilde güncel sigorta bilgilerinin dökümünü alabilmesine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online SGK hizmet dökümü sorgulama hizmetini hem E SGM web portalı aracılığıyla hem de e-Devlet sistemi aracılığıyla yapabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Vatandaş akıllı cihazlarıyla veya bilgisayarıyla internetin bulunduğu her noktada Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E SGM web portalı sorgulama hizmetleri ekranına ulaşarak, sigorta dökümlerini alabiliyordu. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından birkaç ay önce başlanan ve halen sürmekte olan E SGM bakım ve yenileme çalışmaları dolayısı ile uzun bir süredir, vatandaşlar E SGM hizmetlerinden yaralanamıyor. Dolayısıyla vatandaşın sigorta sorgulama ve sigorta dökümü alma gibi işlemlerini E SGM ekranından gerçekleştirememesine yol açıyor. Pek çok kişi kurumun bu web portalının erişim dışında kalması nedeni ile SGK hizmet dökümü alma işlemlerini artık internet üzerinden yapamayacağını düşünüyor olsa da vatandaş dijital platform üzerinde e-Devlet sisteminden de sigorta dökümünü alabiliyor.

Dijital platformda turkiye.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen ve tüm kamu kurumlarının internette başladığı online hizmetlerinin yer aldığı e-Devlet sistemi üzerinden birkaç dakika içerisinde sigorta hizmet dökümünü alabilme imkanı bulunuyor. Ancak vatandaşın tüm e-Devlet hizmetlerinde olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu hizmetinden de yararlanabilmek için e-Devlet sistemine yüksek güvenlik giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, giriş yapmaları gerekiyor. Vatandaş, e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ sayfasındaki ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Sisteme giriş işlemlerinde kullanılan en popüler yüksek güvenlikli giriş yöntemi olan ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ seçeneğinde kullanılacak e-Devlet şifresi tüm Türkiye’deki herhangi bir PTT şubesinden cüzi bir ücret karşılığında, kimlik ibrazı ile kolaylıkla alınabiliyor. Bu şekilde kolayca alınabiliyor olması ve bir kereye mahsus olarak alınabilmesi ve daha sonra bireysel bir şifre haline getirilebilmesi vatandaşın diğer giriş yöntemlerine göre çok daha sık şekilde kullanmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online SGK hizmet dökümü sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için ana sayfanın üst bölümünde yer alan e-hizmetler kategorisindeki SGK hizmet listesinden gerçekleştirilebiliyor. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı sigortalıları için ayrı ayrı olarak listelenen online hizmet uygulamaları listeleri içerisinden SSK sigortalısına yönelik hizmet veren listedeki ‘4a hizmet bilgisi’ ekranından sigorta hizmet dökümünü alabilme imkanı bulunuyor. Bu ekranda alınan her bir sigorta bilgisi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kendi resmi sisteminde yer alan en güncel bilgilerden oluşuyor. Böylelikle vatandaşın artık internet üzerinden alınan sigorta bilgilerinin hatalı veya geçmiş döneme ait olduğu gibi bilgi karmaşıklıklarının önüne geçilebilmesi ve gönül rahatlığı ile internete erişim sağlayabildiği her yerden online SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi ile güncel sigorta dökümünü alabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan ve vatandaşın sıklıkla kullanılmakta olduğu online kamu hizmetlerinden birisi olan e Devlet SGK hizmet dökümü sorgulama hizmeti ile SSK işe ilk giriş, işe giriş ve çıkış tarihleri, dönemlik prim ödemeleri, toplam kazanç, prim ödeme gün sayısı ve hizmet süresi gibi emeklilik gibi işlemlerde son derece önemli rol ve etkiye sahip olan güncel sigorta verilerini öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.