Gündem CHP’de İstanbul krizi sürüyor

CHP’de İstanbul krizi sürüyor

21.09.2023 - 06:57 | Son Güncellenme:

CHP’de İstanbul İl başkanı adayı krizi çözülemedi. Parti kulislerinde 8 Ekim Pazar günü yapılacak il kongresinde ortak adayda anlaşmanın zor olduğu, çok adaylı bir yarış olacağı konuşuluyor.

CHP’de İstanbul krizi sürüyor

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA İstanbul’da ilçe başkanlarının yaptıkları toplantıdan ağırlıklı olarak, “İlçe başkanları adaya karar versin” kararı çıktığı belirtildi. İstişarelerin sürdüğü, ortak bir isimde henüz uzlaşma sağlanamadığı ancak ilçe başkanları arasında Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’in ismininin öne çıkığı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

İlçe başkanlarının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ikinci kez bir araya gelmesi beklenirken, Milliyet’e konuşan bir ilçe başkanı, “Toplantılarımızda çıkan sonucu, hangi isimler düşünülüyorsa rakamsal altlığı ile paylaşacağız” dedi. Bir başka ilçe başkanı da “bize bir isim dayatılırsa kabul etmeyiz, kendi adayımızı çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

TOPRAK ÖNERDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelmeleri de beklenen ilçe başkanları, İstanbul il başkan adayı kriterlerini genel olarak “çalışkan, toparlayıcı, ilçe başkanlığı ve ilçe kademelerinde örgütte görev yapmış, olabiliyorsa genç, partinin üst organlarıyla, İmamoğlu’yla ve belediye başkan adaylarıyla uyumlu çalışabilecek bir isim olmalı” ifadeleriyle sıralıyorlar. Delege üzerinde belirgin bir hakimiyeti olduğu belirtilen İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’ın, Kılıçdaroğlu’na il başkanı adayı olarak Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’i önerdiği, bu ismi İmamoğlu’nun da desteklediği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

PLANLAR MASADA

CHP yerel seçimlere yönelik ittifaklı ve ittifaksız seçim planlarını hazırladı. CHP, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmaylarının beyanları üzerinden ittifak polemiğine girmeyecek, olası iş birliğine zarar verecek tutum ve açıklamalardan kaçınacak. CHP, bir yandan da seçime tek başına girecekmiş gibi hazırlanacak.