Gündem Son dakika... AKOM’dan İstanbul için kar alarmı! Sıcaklık 10 derece düşecek

Son dakika... AKOM’dan İstanbul için kar alarmı! Sıcaklık 10 derece düşecek

08.01.2024 - 17:38 | Son Güncellenme:

Meteoroloji 18 kent için uyarıda bulundu. İstanbul için bir uyarı da AKOM’dan geldi. AKOM verilerine göre, İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren sıcaklıklar 8 ila 10 derece düşecek. Kentte sağanak yağmur geçişleri de etkili olacak. Yağışların İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde kar ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. İşte kar, sağanak, fırtına uyarısı yapılan tüm iller…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 24 saat; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve güneydoğusunun, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeybatısının yağışlı geçeceği; yağışların genellikle yağmur ve sağanak; Trakya'nın batısı ve Güney Marmara'da, İç Ege'nin ve İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 1 : Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı kesimlerinde görülecek yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Muğla çevreleri, İzmir ve Manisa’nın kuzey ve batı, Balıkesir’in güney ve batı ile Aydın’ın kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla’nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra sıcaklıkların düşmesiyle birlikte Manisa ve Balıkesir’in yüksek kesimlerinde (1000 m üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen kuvvetli yağışların sebep olacağı sel, su baskını, yıldırım, kıyı kesimlerde hortum riski ve yerel dolu yağışı, kar yağışı beklenen bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ile birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 2 : Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Akdeniz’de halen devam eden sağanak ve gök gürültülü yağışların, etkisini artırarak Antalya’nın doğusu ile Isparta’nın güney ve Burdur’un doğu ilçelerinde; Doğu Akdeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden sonra Adana il geneli ile Mersin doğu çevrelerinde kuvvetli (21-60 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kıyı kesimlerde hortum riski ve yerel dolu yağışı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Orta ve doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden; sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AKOM'DAN İSTANBUL'A KAR UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde kar ve karla karışık yağmur uyarısı yaptı. Sıcaklıkların İstanbul genelinde 8 -10 derece düşmesi bekleniyor. Kentte sağanak yağmur geçişleri de görülecek.

Haberin Devamı

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 16 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında, 17-25 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kışa hazırlık çalışmaları kapsamında, 12 bine yakın personel ve 3 binden fazla araç iş makinesiyle görev yapacak.

İBB'ye ait depolarda buzlanmaya karşı kullanmak için 275 bin ton tuz da hazır bulunduruluyor. İBB kış çalışmaları kapsamında ilçe belediyelerine toplamda 60 bin ton tuz vermeyi planlıyor. Kar küreme ve tuzlama ekipleri, 4 bin 23 kilometrelik sorumlu yol ağında 637 müdahale noktasında hazır bekleyecek. Metrobüs güzergahında 44 araç ve iş makinesi görev yaparken, ana arter ve çevre yollarda ise, 44 çekici bulunacak.

Haberin Devamı

Son dakika... AKOM’dan İstanbul için kar alarmı Sıcaklık 10 derece düşecek

HAFTA SONU İÇİN KAR YAĞIŞI TAKİBİ

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Yarın kuzey bölgeler karla karışık yağmur ve kar yağışlı kıyılarda yağmur. İstanbul yarın yağmurlu, Trakya tarafının yüksekleri karla karışık yağmur." dedi.

İSTANBUL’A KAR YAĞIŞI CUMA AKŞAMI GELİYOR

Prof. Dr. Orhan Şen , “Yarın gelecek soğuk havada İstanbul kar yağışı almayacak görünüyor. Hafta sonu gelecek soğuk havada daha şanslı görünüyor. Cuma akşamı ve cumartesiye İstanbul da kar için takip edelim” ifadelerini kullandı.

18 KENTTE SARI ALARM

Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Yalova

Son dakika... AKOM’dan İstanbul için kar alarmı Sıcaklık 10 derece düşecek

Son dakika... AKOM’dan İstanbul için kar alarmı Sıcaklık 10 derece düşecek