Gündem TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

23.12.2016 - 09:01 | Son Güncellenme:

TEOG sınav sonuçları için heyecan dorukta. 23-24 Kasım'da yapılan TEOG sınavlarının ardından sınava katılmayan öğrenciler için mazeret sınavları düzenlendi. Peki TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB takvimine göre Ocak ayı içerisinde sonuçların yayınlanması bekleniyor.

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Her sene belli oturumlar halinde düzenlenen TEOG yani TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ, 8. sınıf öğrencileri için yapılan 12 merkezi sınavın ortak adıdır. TEOG sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önceden açıklanan saatlerde, öğrencilerin 8. Sınıfa kadar gördüğü temel derslerden yapılan bir sınavdır. Bu sınava giremeyen öğrenciler için MEB, yine daha önceden belirttiği tarihlerde sınavlar hazırlanır.

Haberin Devamı

TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG Nedir?

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ olarak adlandırılan ve 8. Sınıfa kadar başarıyla okuyan öğrencilerin liseye geçişe hak kazanması için yapılan bu sınav, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’nın son birkaç senedir uyguladığı ve zaman zaman yapılan açıklamalarla, eksikliklerinin giderildiği ve zamanla daha iyi olacağı belirtilen başarılı bir sistemdir.

TEOG Sisteminde Liseye Geçiş İçin Öğrenciler Hangi Derslerden Sorumludur?

8. sınıfı da bitirip liseye geçiş yapacak adaylar, orta temel eğitim süresince alınan temel derslerden TEOG sınavında sorumlu tutuluyor. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, iki döneme ayrılarak yapılan sınavda öğrencilere eşit süreler verilerek sorular soruluyor. Yapılan ortak sınavlar her dönem iki güne ayrılarak yapılıyor. Akademik takvimi takiben konu kapsamı oluşturulan TEOG’da puan hesaplaması yapılırken yanlışlar doğruları götürmüyor. İleride MEB tarafından yapılacak çeşitli düzenlemeler ile birlikte, temel derslerden sorumlu tutulan öğrencilere açık uçlu soruların da sorulabileceği bildirildi.

TEOG Mazeret sınavlarının sonuçları ne zaman açıklanacak?

17 ve 18 Aralık 2016 tarihinde yapılan TEOG Mazeret sınavında öğrenciler yine aynı sisteme göre her dersten test sorularından sorumlu olarak sınava girdi. Çeşitli olabilecek olağanüstü haller, sağlık sorunları veya ailevi sebepler nedeniyle mazeretlerini velileri aracılığı ile okul yönetimine belirten öğrenciler, mazeret sınavına girmeye hak kazanıyor. Hala Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi bir açıklama yapmadığı TEOG mazeret sınavlarında sonuçların Ocak ayında açıklanacağı belirtiliyor. Başka bir bildirilen görüş ise Şubat ayında başlayacak 15 tatilden önce TEOG mazeret sınavı sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

TEOG mazeret sınavına katılım sağlanabilmesi için, TEOG sınavını kaçıran öğrencinin velisinin, 5 gün içerisinde geçerli bir katılamama sebebini okul yönetimine bildirmesi gerekir, aksi takdirde öğrenci TEOG Mazeret sınavına katılamayacak ve puanı 0 olarak gözükecektir.

TEOG Yerleştirme Puanı Hesabı

İnternet üzerinden birçok siteden yapılabilen hesaplamada, aynı hesaplamayı basit bir formülle kendiniz de hesaplayabilirsiniz. 6. 7. Ve 8. Yıl sonu başarı puanlarınıza TEOG ortak sınavından alınan puanı ekleyip 2’ye bölerseniz TEOG yerleştirme puanınızı elde edersiniz. TEOG’da yanlışlık olduğu tespit edilip iptal edilen sorular içinse her öğrencinin doğru yaptığı kabul edilecektir.