Gündem Thodex davasında yeni gelişme! Sanıklar kendilerini böyle savundu

Thodex davasında yeni gelişme! Sanıklar kendilerini böyle savundu

23.09.2022 - 17:02 | Son Güncellenme:

Kripto para borsası “Thodex” üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle firari Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın 40 bin 564'er yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı davaya devam edildi. 30 Ağustos’ta Arnavutluk’ta yakalanan Faruk Fatih Özer hakkındaki kırmızı bülten kararının devamına karar veren mahkeme infazın da beklenmesine karar verdi.

Thodex davasında yeni gelişme Sanıklar kendilerini böyle savundu

Damla GÜLER / milliyet.com.tr
 Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce kişiyi dolandırarak yurtdışına kaçan ve 30 Ağustos tarihinde Arnavutluk’ta yakalanan firari sanık Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Müşteki ifadeleri ile devam eden duruşmada, müştekiler zararlarının giderilmesini talep etti.

“ŞİRKET SAHİBİNİN HATASINI CEZASINI BİZ ÇEKİYORUZ”

Müşteki beyanlarının ardından söz alan sanıklardan Mesut Can Arbaz, kimseyi dolandırmadığını söyleyerek, “Zaten böyle bir şeye ihtiyacım da yok. Ailemin durumu gayet iyi. Paraya ihtiyacım olsa ailemden alırdım. Şirket sahibinin yaptığı hatanın cezasını biz çekiyoruz” dedi. Tutuklu sanık Cem Uzunoğlu ise şirkete sadece birkaç kez gittiğini söyleyerek, “Muğla’nın bir köyünde evden çalışıyordum. Hiçbir şeyin yanlış gittiğinden şüphelenmedim. Şirket, insanlar paralarını çekemeyene kadar faaliyetlerini sürdürdü” dedi.

Thodex davasında yeni gelişme Sanıklar kendilerini böyle savundu

Türkiye'de binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer, yakalandığı Arnavutluk'ta hakim karşısında çıktı. Özer'in tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Haberin Devamı

"MEDYADAN ÖĞRENDİM"

Faruk Fatih Özer’in ablası olan tutuklu sanık Serap Özer de şirkette maaşlı çalışan bir muhasebeci olduğunu söyleyerek, “Teknik bir bilgim yok. Sıcak cüzdan soğuk cüzdan nedir burada sizinle birlikte öğrendim. Bizim kardeş olduğumuzu sadece şirketin eski çalışanları bilir. Fatih bey benim patronum, ben de çalışanıydım. Aramızda şakalaşma bile olmazdı. Yurt dışına çıktığını bile medyadan öğrendim. Bu işlerle en ufak bir alakam olsa ben de Faruk ile kaçmaz mıydım?” dedi.

Faruk Fatih Özer’in ağabeyi tutuklu sanık Güven Özer ise, hiçbir sanığın suçlu olduğuna inanmadığını söyleyerek, “Benim şirketle bir bağım yoktu. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Alınan beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Ayrıca firari sanık Faruk Fatih Özer hakkındaki kırmızı bülten kararının devamına ve infazının beklenmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.