Gündem ‘Türkiye bir sığınmacı deposu olmayacak’

‘Türkiye bir sığınmacı deposu olmayacak’

24.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, sığınmacıları en kısa zamanda ülkelerine gönderme projelerinin hazır olduğunu belirterek “Tükiye asla bir sığınmacı deposu olmayacak” dedi. Kendisine yönelik terör iddialarını da reddeden Kılıçdaroğlu “Kim teröre destek veriyorsa, Allah bin belasını versin” dedi.

‘Türkiye bir sığınmacı deposu olmayacak’

MEHTAP GÖKDEMİR- CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay Millet Buluşması’nda konuştu. Antakya Atatürk Parkı’nda kurulan dev çadırda yaptığı konuşmada, Hatay’a beşinci kez geldiğini vurgularak, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

5 KURUŞ ALMADAN YAPACAĞIZ: Evleri, işyerleri, ahırı yıkılan herkesin evini, işyerini, ahırını yapacağız. Beş kuruş almadan bu binaları, daireleri, işyerlerini teslim edeceğiz. Bu konuda çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlanmış durumda. 5 yıl ödemesiz, 20 yıl vadeli çok düşük faizle uluslararası krediler de bulunmuş vaziyette, sözleşmeler yapılmış vaziyette. Hiç kimse endişe etmesin, söz verdim mi mutlaka ama mutlaka yapacağım.

ÜRETİM ÜSSÜ SÖZÜ: Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Hatay... Bütün bu bölgelerin yeni bir üretim üssü olması için çaba harcayacağız. Çünkü 1 milyona yakın bağımsız bölüm yapılacak. 5 kapı olsa 5 milyon kapı, 5 musluk olsa 5 milyon musluk üretilecek demektir. Fabrikalar bu bölgelerde kurulacak ve herşey bu bölgede üretilecek. Bu bölge kazanacak, bu bölgede istihdam yaratacağız.

Haberin Devamı

GÖNDERME PROJEMİZ HAZIR: İktidar sahipleri diyorlar ki; ‘biz sığınmacıları göndermeyeceğiz’. Önümüzdeki seçim bu bağlamda önemlidir. Elini vicdanına koyan ve gerçekten de sığınmacıların ırkçılık yapılmadan kendi ülkelerine gönderilmelerini sağlayan projemiz hazır. En geç iki yıl içerisinde herkesi kendi ülkelerine göndereceğiz. Bu konuda görüşlerimizi Ortak Mutabakat Metni’nde yazdık. Metindeki kurallara, ilkelere aynı şekilde uyacağız ve bunları kendi ülkelerine yolcu edeceğiz. Şunu da ifade edeyim, Geri Kabul Antlaşması yaptılar yani Türkiye’yi bir anlamda sığınmacı deposu haline getirdiler. Asla ve asla Türkiye’yi bir sığınmacı deposu yapmayacağız ve Türkiye’yi buradan kesinlikle çıkaracağız.

TERÖR İNSANLIK SUÇU: Siyasete girmediğimden beri terörü her yerde ve her ortamda bir insanlık suçu olarak ifade ettim. Kim teröre destek veriyorsa, kim teröristlerle yan yana duruyorsa, kim onların musluğuna su taşıyorsa Allah bin belasını versin. Terör nereden, nasıl gelirse gelsin, hepimizin ortak mücadele etmesi lazım. Beni derinden üzen olay şu; siyaset ahlak işidir. Siyaset rakibine iftira atmak, kumpas kurmak değildir. Allah bizi kumpasçılardan, sahtekârlardan korusun.

Haberin Devamı

ALLAH’A SIĞINIYORUM: Daha düne kadar bizim terör örgütleriyle iş birliği yaptığımızı söylediler. Bununla ilgili sahte videolar hazırladılar. Ve dün (önceki gün) televizyona çıkan kişi evet montajlı görseller yaptıklarını ve bunu vatandaşlarla kullandıklarını ifade ettiler. Allah’a sığınıyorum Allah’a. Haksızlık karşısında, iftira karşısında Allah’a sığınıyorum.

AYRIM YAPMADIM: Rahmetli babam derdi ki ‘Oğlum sen doğru dur, eğri belasını bulur’ diye. Her türlü iftiraya, saldırıya, linçlere maruz kaldım ama bu ülkenin güzel insanlarını her zaman kucakladım. Hiçbir ayrım yapmadım. Söz veriyorum; 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım.

KUMPAS KURMAYIZ: Ülkemizde huzur içinde yaşamak, birisinin bir derdi varsa o derdi paylaşmak isteriz. Ahlak ve erdem üzerine inşa edilmiş bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Rakibimizle ilgili eleştiri yaparız ama rakibe kumpas kurmayız. Çünkü biz ahlaklı ve erdemli insanlarız. Ahlaktan ve erdemden yoksun insanların devletin tepelerinde işi yoktur.

SANDIK ÇAĞRISI: Sandığa gitmeyi, oy kullanmayı unutmayın. Vatanseverlik, oy kullanmaktır, adaleti ve ahlakı isteyenleri iktidara taşımaktır. Bu ülkede huzuru sağlayan bütün alt koşulları hazırlamaktır.

Haberin Devamı

‘Oylar kişiye değil, idealizme gider’

CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam Habertürk’te soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

ÜMİT ÖZDAĞ İLE GÖRÜŞME TRAFİĞİ: Yarın (bugün) 11.00’de açıklayacağız. Ortaklaştığımız konu Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durum. (Temel konular ne?) Sığınmacılar, terör, anayasa, anayasanın ilk dört maddesi var, anayasanın 66. maddesi var, yolsuzluklar var. Ümit Bey’le üç kez yan yana geldim. Tamamen ülke çıkarları üzerine bir mutabakat sağlamaya dönük bir çalışma var.

BİR VATANDAŞ OLARAK BİLMEK İSTERİM: (Sinan Oğan’ın kararı seçimi nasıl etkileyecek?) Oylar kişiye gitmez. Oylar bir idealizme gider. Anayasanın 66. maddesini değiştirmeyeceğim dediniz. Şimdi değiştireceğim diyenin safında yer alıyorsunuz. Siyaseten bir kişi durduğu yeri bilmeli. Siz cumhurbaşkanı adayı olduğunuz zaman topluma neleri vadettiniz? Şimdi o vaatlerden hangi gerekçeyle vazgeçtiniz? Ben bunu bilmek isterim. Ama bir partinin genel başkanı olarak değil, sade bir vatandaş olarak ben bunu bilmek isterim.

Haberin Devamı

İNCE’YE GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU: (Muharrem İnce ile görüştünüz mü?) Görüştüm. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim.

SEÇİMİN ÖTESİNDE REFERADUM: Birinci turda sonuç alacağımızı düşünüyorduk. Bu bir seçimin ötesinde bir referandum.

SEÇİM GECESİ CHP’DE NE OLDU: Onursal (Adıgüzel) Bey kendi isteğiyle geldi, bu tartışmalardan sonra kendi isteğiyle ben ayrılayım diye söyledi. Biraz değil, gecikmeler oldu. O gecikmelerin getirdiği sıkıntılar çıktı ortaya. (Millet İttifakı ortaklığı devam edecek mi?) Biz bir aradayız herhangi bir sorunumuz yok. -ANKARA Milliyet